نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبازدیدوحدتی, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorکریم زاده, کتایونfa_IR
dc.contributor.authorزحمتکش, عسگرfa_IR
dc.contributor.authorبازدیدوحدتی, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:55:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:55:49Z
dc.date.available1399-07-09T10:55:49Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:55:49Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-09-16en_US
dc.date.submitted1396-06-25fa_IR
dc.identifier.citationبازدیدوحدتی, نسرین, کریم زاده, کتایون, زحمتکش, عسگر, بازدیدوحدتی, فاطمه. (1396). بیان پروتئین شوک حرارتی Hsp70 تحت استرس دمایی در پونتوگاماروس دریای خزر (Pontogammarus maeoticus, Sowinsky 1894). فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی, 6(1), 23-34.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2387
dc.identifier.issn2538-4856
dc.identifier.urihttp://eab.journals.pnu.ac.ir/article_4010.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/391538
dc.description.abstractپروتئین­های شوک حرارتی جزء خانواده بزرگی از پروتئین­های وابسته به تنش و قابل القاء با استرس می‌باشد و موجودات زنده را از نوسانات موقتی شرایط زیست­محیطی حفاظت می نمایند و سبب پایداری سایر پروتئین‌ها در موجود زنده می­گردند. پونتوگاماروس دریای خزر (<em>Pontogammarus</em> <em>maeoticus</em>) از فراوان­ترین آمفی پودهای سواحل جنوبی دریای خزر است. در این تحقیق، حضور پروتئین‌های شوک حرارتی در پونتوگاماروس دریای خزر در دو جنس نر و ماده در شرایط آزمایشگاهی در سطوح دمایی (20، 25، 30) درجه سانتی‌گراد بررسی شده است. نمونه­برداری از سواحل حسن رود استان گیلان انجام شد. اندازه­گیری غلظت پروتئین به روش استاندارد برادفورد و آزمون الایزا صورت پذیرفت و برای تجزیه و تحلیل داده­ها از آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون دانکن استفاده شد. نتایج نشان داد که به موازات افزایش درجه حرارت، میزان پروتئین و جذب الایزا افزایش یافته است، به‌طوری‌که بیشترین میزان جذب الایزا در تیمار حرارتی 30 درجه سانتی‌گراد پس از گذشت 4 ساعت مشاهده شد. همچنین افزایش درجه حرارت بین 5 تا 10 درجه سانتی‌گراد بالاتر از حد اپتیمم منجر به ستنز پروتئین Hsp70 با وزن مولکولی 5/66 و 90کیلو دالتون در هر دو جنس نر و ماده پونتوگاماروس گردید. به­عبارتی نتایج این مطالعه بیانگر این است که با افزایش درجه حرارت میزان Hsp70 افزایش می یابد.<br />fa_IR
dc.format.extent725
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه پیام نورfa_IR
dc.publisherPayame Noor Universityen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربیfa_IR
dc.relation.ispartofExperimental animal Biologyen_US
dc.subjectپروتئین شوک حرارتیfa_IR
dc.subjectHsp70fa_IR
dc.subjectپونتوگاماروسfa_IR
dc.subjectدریای خزرfa_IR
dc.subjectدماfa_IR
dc.titleبیان پروتئین شوک حرارتی Hsp70 تحت استرس دمایی در پونتوگاماروس دریای خزر (Pontogammarus maeoticus, Sowinsky 1894)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه تکثیر و پرورش آبزیان مرکز آموزش عالی علمی کاربردی علوم و صنایع شیلاتی میرزاکوچک خان رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue1
dc.citation.spage23
dc.citation.epage34


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد