بیان پروتئین شوک حرارتی Hsp70 تحت استرس دمایی در پونتوگاماروس دریای خزر (Pontogammarus maeoticus, Sowinsky 1894)
(ندگان)پدیدآور
بازدیدوحدتی, نسرینکریم زاده, کتایونزحمتکش, عسگربازدیدوحدتی, فاطمهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پروتئینهای شوک حرارتی جزء خانواده بزرگی از پروتئینهای وابسته به تنش و قابل القاء با استرس میباشد و موجودات زنده را از نوسانات موقتی شرایط زیستمحیطی حفاظت می نمایند و سبب پایداری سایر پروتئینها در موجود زنده میگردند. پونتوگاماروس دریای خزر (Pontogammarus maeoticus) از فراوانترین آمفی پودهای سواحل جنوبی دریای خزر است. در این تحقیق، حضور پروتئینهای شوک حرارتی در پونتوگاماروس دریای خزر در دو جنس نر و ماده در شرایط آزمایشگاهی در سطوح دمایی (20، 25، 30) درجه سانتیگراد بررسی شده است. نمونهبرداری از سواحل حسن رود استان گیلان انجام شد. اندازهگیری غلظت پروتئین به روش استاندارد برادفورد و آزمون الایزا صورت پذیرفت و برای تجزیه و تحلیل دادهها از آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون دانکن استفاده شد. نتایج نشان داد که به موازات افزایش درجه حرارت، میزان پروتئین و جذب الایزا افزایش یافته است، بهطوریکه بیشترین میزان جذب الایزا در تیمار حرارتی 30 درجه سانتیگراد پس از گذشت 4 ساعت مشاهده شد. همچنین افزایش درجه حرارت بین 5 تا 10 درجه سانتیگراد بالاتر از حد اپتیمم منجر به ستنز پروتئین Hsp70 با وزن مولکولی 5/66 و 90کیلو دالتون در هر دو جنس نر و ماده پونتوگاماروس گردید. بهعبارتی نتایج این مطالعه بیانگر این است که با افزایش درجه حرارت میزان Hsp70 افزایش می یابد.
کلید واژگان
پروتئین شوک حرارتیHsp70
پونتوگاماروس
دریای خزر
دما
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایراناستادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران
استادیار، گروه تکثیر و پرورش آبزیان مرکز آموزش عالی علمی کاربردی علوم و صنایع شیلاتی میرزاکوچک خان رشت، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
شاپا
2322-23872538-4856