اثر تغذیه با جلبکهای تک سلولی بر رشد، بازماندگی، سیستزایی و ارزش غذایی آرتمیا اورمیانا در شرایط آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
محبی, فریدونصیدگر, مسعودحافظیه, محموداحمدی, رضامحبی قرالر, پرویننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده جلبکهای تک سلولی، مناسبترین غذا برای آرتمیا هستند. کارایی شش گونه جلبکی Dunaliella tertiolecta، Tetraselmis suecica و Chlorella sp.از جلبکهای سبز Spirolina sp. و Nannochloropsis oculata از جلبکهای سبز- آبی و Cheatoceros sp. از شاخه دیاتومهها و Isochrisis sp. S از شاخه هاپتوفیتا بر روی رشد، بازماندگی و خصوصیات تولید مثلی آرتمیا اورمیانا در شرایط آزمایشگاهی مقایسه شد. سیست آرتمیا از دریاچه ارومیه صید و مطابق روش های استاندارد تخم گشایی شد. جلبک های تک سلولی در محیط کشت F/2 Guillard's کشت و مورد تغذیه آرتمیا قرار گرفتند . درصد بقاء آرتمیا در تیمارهای مختلف در روزهای 8، 11، 14، 17 و 20 تعیین گردید. رشد طولی آرتمیا اورمیانا در فواصل سه روزه اندازهگیری شد. برای تعیین کارایی تولید مثلی آرتمیا، میزان سیست و ناپلی تولید شده، فاصله بین دو تولید مثل متوالی، زمان اولین تولید مثل و زمان مرگ آرتمیای ماده بررسی شد.نتایج نشان داد که اختلاف معنیداری بین جلبک های مورد آزمایش از نظر هر سه عامل رشد طولی، میزان بقاء و خصوصیات تولیدمثلی آرتمیا اورمیانا وجود دارد (001/0P
کلید واژگان
آرتمیا اورمیاناریز جلبک
رشد طولی
میزان بقا
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایراناستادیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
دانشیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران ، ایران
. استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
کارشناس، اداره آموزش و پرورش مراغه، مراغه، ایران
شاپا
2322-23872538-4856




