سطوح مختلف اسانس گشنیز در جیره جوجههای گوشتی: اثرات بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی خون
(ندگان)پدیدآور
غضنفری*, شکوفهمحمدی, زاهدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده استفاده از اسانسهای گیاهی به جای آنتی بیوتیک در تغذیه طیور، منجر به بهبود عملکرد طیور می شود. هدف از تحقیق حاضر، بررسی سطوح مختلف اسانس گشنیز بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی بود. از 200 قطعه جوجهی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل شاهد (بدون افزودنی غذایی)، آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول (جیره پایه +600 میلیگرم بر کیلوگرم)، سطوح مختلف اسانس گشنیز (100، 200 و 300 میلیگرم بر کیلوگرم) + جیره پایه بودند. افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک به صورت هفتگی اندازهگیری شد. نتایج در کل دوره پرورشی نشان داد که تیمار آنتیبیوتیک بیشترین مصرف خوراک را نسبت به تیمارهای سطوح 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم اسانس گشنیز داشت (01/0P
کلید واژگان
اسانس گشنیزعملکرد رشد
پاسخ ایمنی
خصوصیات لاشه
جوجه گوشتی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-01-211394-11-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
گروه دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهراندانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
شاپا
2322-23872538-4856




