تغییرات اسمولاریته، کورتیزول و هورمونهای تیروئیدی (T3, T4) ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در پاسخ به سطوح مختلف شوری
(ندگان)پدیدآور
نفیسی بهابادی, محمودمرشدی, وحیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده در تحقیق حاضر اثرات شوری آب بر عملکرد رشد و تغذیه و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) پیشپرواری با وزن اولیه 11/4±22/93 گرم به مدت 60 روز بررسی شد. پس از 10 روز سازگاری به شوری آب، 450 قطعه ماهی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 5 تیمار و 3 تکرار توزیع شدند. شاخصهای رشد، تغذیه و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون، قبل از مرحله سازشپذیری به آب شور و 1، 10، 25 و 50 روز پس از معرفی به شوریهای مختلف (صفر ،40،30،20،10  گرم در لیتر) مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج حاصل از این تحقیق با افزایش میزان شوری آب تا 20 گرم در لیتر شاخصهای رشد و تغذیه شامل میزان رشد روزانه، ضریب رشد ویژه و بازده تبدیل غذا به صورت معنیداری کاهش یافت (05/0>P) و شوریهای بالاتر (30 و 40 گرم در لیتر) به تلفات دسته جمعی منجر شد. در طول آزمایش، فاکتورهای بیوشیمیایی خون شامل اسمولاریته، کورتیزول، کلرینیتی، گلوکز، تری یدو تیرونین و تیروکسین خون با افزایش میزان شوری به صورت معنیداری افزایش یافت (05/0>P) .به طور کلی، نتایج به دست آمده نشان میدهد که  ماهی قزلآلا رنگینکمان با وزن اولیه 90 گرم میتواند، در آبهایی با شوری حدود 20 گرم در لیتر به صورت موفقیتآمیز پرورش یابد، اگرچه میزان رشد در این شرایط کمتر از آب شیرین است. P) و شوریهای بالاتر (30 و 40 گرم در لیتر) به تلفات دسته جمعی منجر شد. در طول آزمایش، فاکتورهای بیوشیمیایی خون شامل اسمولاریته، کورتیزول، کلرینیتی، گلوکز، تری یدو تیرونین و تیروکسین خون با افزایش میزان شوری به صورت معنیداری افزایش یافت (05/0>P) .به طور کلی، نتایج به دست آمده نشان میدهد که  ماهی قزلآلا رنگینکمان با وزن اولیه 90 گرم میتواند، در آبهایی با شوری حدود 20 گرم در لیتر به صورت موفقیتآمیز پرورش یابد، اگرچه میزان رشد در این شرایط کمتر از آب شیرین است. P) .به طور کلی، نتایج به دست آمده نشان میدهد که  ماهی قزلآلا رنگینکمان با وزن اولیه 90 گرم میتواند، در آبهایی با شوری حدود 20 گرم در لیتر به صورت موفقیتآمیز پرورش یابد، اگرچه میزان رشد در این شرایط کمتر از آب شیرین است. 
کلید واژگان
ماهی قزلآلای رنگین کمانشوری آب
شاخصهای رشد و تغذیه
درصد بقا
فاکتورهای بیوشیمیایی خون
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه شیلات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس، بوشهراستادیار گروه شیلات پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر
شاپا
2322-23872538-4856




