• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تغییرات اسمولاریته، کورتیزول و هورمون‌های تیروئیدی (T3, T4) ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در پاسخ به سطوح مختلف شوری

    (ندگان)پدیدآور
    نفیسی بهابادی, محمودمرشدی, وحید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    465.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده در تحقیق حاضر اثرات شوری آب بر عملکرد رشد و تغذیه و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) پیش‌پرواری با وزن اولیه 11/4±22/93 گرم به مدت 60 روز بررسی شد. پس از 10 روز سازگاری به شوری آب، 450 قطعه ماهی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 5 تیمار و 3 تکرار توزیع شدند. شاخص‌های رشد، تغذیه و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون، قبل از مرحله سازش‌پذیری به آب شور و 1، 10، 25 و 50 روز پس از معرفی به شوری‌های مختلف (صفر ،40،30،20،10  گرم در لیتر) مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج حاصل از این تحقیق با افزایش میزان شوری آب تا 20 گرم در لیتر شاخص‌های رشد و تغذیه شامل میزان رشد روزانه، ضریب رشد ویژه و بازده تبدیل غذا به صورت معنی‌داری کاهش یافت (05/0>P) و شوری‌های بالاتر (30 و 40 گرم در لیتر) به تلفات دسته جمعی منجر شد. در طول آزمایش، فاکتورهای بیوشیمیایی خون شامل اسمولاریته، کورتیزول، کلرینیتی، گلوکز، تری یدو تیرونین و تیروکسین خون با افزایش میزان شوری به صورت معنی‌داری افزایش یافت (05/0>P) .به طور کلی، نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که  ماهی قزل‌آلا رنگین‌کمان با وزن اولیه 90 گرم می‌تواند، در آب‌هایی با شوری حدود 20 گرم در لیتر به صورت موفقیت‌آمیز پرورش یابد، اگرچه میزان رشد در این شرایط کمتر از آب شیرین است. P) و شوری‌های بالاتر (30 و 40 گرم در لیتر) به تلفات دسته جمعی منجر شد. در طول آزمایش، فاکتورهای بیوشیمیایی خون شامل اسمولاریته، کورتیزول، کلرینیتی، گلوکز، تری یدو تیرونین و تیروکسین خون با افزایش میزان شوری به صورت معنی‌داری افزایش یافت (05/0>P) .به طور کلی، نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که  ماهی قزل‌آلا رنگین‌کمان با وزن اولیه 90 گرم می‌تواند، در آب‌هایی با شوری حدود 20 گرم در لیتر به صورت موفقیت‌آمیز پرورش یابد، اگرچه میزان رشد در این شرایط کمتر از آب شیرین است. P) .به طور کلی، نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که  ماهی قزل‌آلا رنگین‌کمان با وزن اولیه 90 گرم می‌تواند، در آب‌هایی با شوری حدود 20 گرم در لیتر به صورت موفقیت‌آمیز پرورش یابد، اگرچه میزان رشد در این شرایط کمتر از آب شیرین است.
    کلید واژگان
    ماهی قزل‌آلای رنگین کمان
    شوری آب
    شاخص‌های رشد و تغذیه
    درصد بقا
    فاکتورهای بیوشیمیایی خون

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-08-23
    1394-06-01
    ناشر
    دانشگاه پیام نور
    Payame Noor University
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه شیلات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس، بوشهر
    استادیار گروه شیلات پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر

    شاپا
    2322-2387
    2538-4856
    URI
    http://eab.journals.pnu.ac.ir/article_1806.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/391467

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب