تأثیر عصاره هیدروالکلی گیاه اسفرزه (Plantago ovata) بر پارامترهای رشد، کبد و طحال بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
محمدی, محمدجوادعلیشاهی, مجتبیآرامون, امیرجهان تیغ, رضاخواجه جوپاش, الهامظریف جو, مرضیهدهدار, هدینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده اخیرا استفاده از مواد افزودنی (محرکهای رشد، ایمنی و دارویی) در آبزی پروری افزایش یافته است. با توجه به افزایش این مواد به جیرههای غذایی و اثرات نامناسب برخی از این مواد، بر آن شدیم تا تأثیر عصاره گیاه دارویی اسفرزه (Plantago ovata) که دارای اثرات تحریک ایمنی و خاصیت ضد باکتریایی اثبات شده می باشد را بر رشد، کبد و طحال بچه ماهیان قزل آلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی کنیم. 360 قطعه بچه ماهی با وزن متوسط 23/5 ± 30 گرم به چهار تیمار در سه تکرار (هر تکرار 30 قطعه ماهی) تقسیم گردیدند. تیمارها با غذای حاوی درصدهای صفر (کنترل)، 0.1 ، 0.5 و 1 درصد عصاره اسفرزه به مدت 60 روز تغذیه شدند. بیومتری در ابتدای دوره و انتهای دوره (روز 60) انجام شد. در انتهای دوره کبد و طحال هر ماهی وزن شده و شاخص های کبد و طحال بین تیمارها مقایسه گردید. نتایج نشان داد فاکتورهای رشد در تیمارهای تغذیه شده با غذای حاوی 0.5 و 1 درصد عصاره اسفرزه نسبت به تیمار کنترل به طور معنی داری بهبود یافته است (05/0P). به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که عصاره گیاه اسفرزه اثرات مثبتی بر تحریک رشد و کارایی طحال بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان داشته است و اثرات سوئی بر کبد بچه ماهیان ندارد.
کلید واژگان
قزل آلای رنگین کماناسفرزه
رشد
شاخص کبدی
طحال
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستاناستادیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
شاپا
2322-23872538-4856




