• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی
    • دوره 2, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی
    • دوره 2, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر شوری بر عملکرد رشد، متغیرهای خونی وسلول‌های کلرایدی آبشش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    پورمظفر،, سجادنفیسی بهابادی, محمودموحدی‌نیا, عبدالعلیمحمدی, مهرزادپذیر, خلیل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    854.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سازگاری به شوری ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان، بر برخی از فاکتورهای رشد، خونی و تغییرات سلول‌های کلرایدی آبشش در طول 60 روز بود. ماهیان انتخابی به 4 تیمار که شامل تیمار شاهد، تیمار شوری 15، 20 و 25 گرم در لیتر بودند تقسیم شدند. نتایج حاصل نشان داد که افزایش شوری موجب کاهش رشد، رشد روزانه و ضریب رشد ویژه و افزایش ضریب تبدیل غذایی گردید (05/0p). در روز 60  خون‎گیری از ماهیان انجام گرفت. کاهش تعداد لنفوسیت در تیمارهای شوری 20 گرم در لیتر (52/2±66/73)، شوری 15 گرم در لیتر (51/3±33/76) نسبت به تیمار آب شیرین مشاهده شد که اختلاف معنی‌داری با تیمار آب شیرین داشت (05/0P). برای بررسی اندازه و تراکم سلول‌های کلرایدی، مقاطع بافتی با استفاده از رنگ‌آمیزی ائوزین- هماتوکسیلین در طول مدت تحقیق (روزهای 7، 15، 30، 45 و 60) انجام شد. نتایج نشان داد که جایگاه این سلول‌ها در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان اکثراً بر روی قاعده فیلامنت‌ها است و کمتر بر روی لاملا شناسایی شدند. نتایج نشان داد که قرارگیری ماهیان در شوری  15 و 25 گرم در لیتر به ترتیب موجب افزایش 70% و 100% فراوانی سلول‌های کلرایدی نسبت یه تیمار شاهد شد (05/0P). یافته‌های این تحقیق نشان داد که یکی از راهکارهای ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در مقابله با تنش شوری سازگار شدن از طریق تغییر در فراوانی و اندازه سلول‌های کلرایدی می‌باشد. مواجهه با شوری موجب کاهش جمعیت لنفوسیتی قزل‌آلا شده که در نتیجه موجب کاهش مقاومت ماهی در برابر استرس‌های محیطی و عوامل بیماری زا گردید.
    کلید واژگان
    سلول کلرایدی
    خونی
    ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان
    اکوفیزیولو‍ژی ماهی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2014-05-22
    1393-03-01
    ناشر
    دانشگاه پیام نور
    Payame Noor University
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد گروه شیلات و تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده کشاورزی و منابع دانشگاه خلیج فارس بوشهر ،
    دانشیار گروه شیلات و تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده کشاورزی و منابع دانشگاه خلیج فارس بوشهر.
    استادیار گروه بیولوژی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر،
    کارشناس ارشد گروه شیلات و تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده کشاورزی و منابع دانشگاه خلیج فارس بوشهر،
    استادیار و عضو هیئت علمی پژوهشکده میگو بوشهر

    شاپا
    2322-2387
    2538-4856
    URI
    http://eab.journals.pnu.ac.ir/article_1342.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/391419

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب