بررسی برهم کنش زمان برداشت و دوره انبارداری بر شاخصهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی میوه کیوی (Actinidia deliciosa)
(ندگان)پدیدآور
اسدی, محمودروحانی, سمیهفتاحی مقدم, جوادباباخانی, بابکراهداری, پروانهنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمان مناسب برداشت نقش مهمی در حفظ کیفیت میوه در شرایط انبارداری دارد. برداشت زودهنگام یا با تاخیر میتواند منجر به طعم ناخوشایند، عدم نگه داری در انبار و شکل ظاهری نامتناسب شود. به این منظور آزمایشی با هدف بررسی زمان برداشت و دوره انبارداری بر شاخصهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 4 زمان برداشت (بر اساس شاخص مواد جامد محلول) 5، 5/6، 8 و 5/9 درجه بریکس و 4 دوره انبارداری صفر، 30، 60 و 90 روز در نظر گرفته شد. بر مبنای تیمارهای آزمایشی صفاتی نظیر آب میوه، مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، نسبت TSS/TA، محتوای نشاسته و پروتئین، رنگدانههای میوه، ترکیبات فنلی، فعالیت آنتیاکسیدانی، ویتامین ث، محتوای قند کل و قندهای احیاشونده در میوه اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که در تمامی تیمارهای برداشت، افزایش دوره انبارداری موجب افزایش معنیدار TSS، TA، محتوای پروتئین، فنل کل، ویتامین ث، محتوای قند کل، قند احیاشونده و ظرفیت آنتیاکسیدان شد. با افزایش شاخص برداشت و دوره انبارداری محتوای کلروفیل a، b، کلروفیل کل و کاروتنوئیدها افزایش معنیداری داشت. نتایج این پژوهش نشان داد که دورههای 60 و 90 روز انبارداری نقش مهمی در افزایش شاخصهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی میوه کیوی (بهجز صفاتی نظیر آب میوه، محتوای نشاسته، نسبت TSS/TA و فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز) در تمامی زمانهای برداشت دارد.
کلید واژگان
دوره انبارداریزمان برداشت
ظرفیت آنتیاکسیدان
کلروفیل
کیوی
شماره نشریه
58تاریخ نشر
2020-08-221399-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، تنکابن، ایرانگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، تنکابن، ایران
پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، تنکابن، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، تنکابن، ایران




