ارزیابی اثر مقادیر کمپوست نیشکر و نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی ذرتدانه ای (Zea mays L.)
(ندگان)پدیدآور
مرعشی, سید کیوانزاده امیدی, فروغنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
نظر به تولید کمپوست نیشکر در شرکتهای تولید نیشکرو لزوم استفاده از این تولیدات به عنوان کود آلی در جهت کاهش مصرف کودهای شیمیایی، این آزمایش به منظور بررسی اثر مقادیر کمپوست نیشکر و نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی ذرتدانهای به مورد اجرا گذاشته شد. در این بررسی از کرتهای یکبار خرد شده درقالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایش شامل مقادیر کمپوست نیشکر در سه سطح صفر، 15 و 30 تن در هکتار بهعنوان عامل اصلی و کود نیتروژن از منبع اوره در سه سطح بهصورت 80، 160 و 240 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار بهعنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که تاثیر کمپوست نیشکر و نیتروژن بر تعداد ردیف در بلال، تعداد دانه در ردیف، تعداد دانه در بلال، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و عملکرد پروتئین معنیدار بود ولی اثر متقابل بین تیمارها بر کلیه صفات معنیدار نبود. بیشترین عملکرد دانه و عملکرد پروتئین درشرایط 30 تن در هکتار کمپوست نیشکر و 240 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و کمترین عملکرد دانه و عملکرد پروتئین در شرایط عدم مصرف کمپوست نیشکر و 80 کیلوگرم در هکتار نیتروژن حاصل شد. نتایج کلی آزمایش نشان داد که افزایش مصرف کمپوست نیشکر و نیتروژن به ترتیب تا 30 تن در هکتار و 240 کیلوگرم در هکتار در افزایش عملکرد کمی و کیفی ذرت تأثیر بسزایی دارد و میتواند مورد توجه زارعین و محققین قرار گیرد.
کلید واژگان
عملکرد پروتئینعملکرد دانه
کشاورزی پایدار
کود اوره
کود آلی
شماره نشریه
54تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
گروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایرانگروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران




