مقایسه ترکیبات اسانس سرشاخه و مخروط گیاه پیرو (Juniperus communis) در مراتع ییلاقی هزارجریب بهشهر
(ندگان)پدیدآور
نبوی, سید جابرزالی, سید حسنقربانی, جمشیدکاظمی, سید یحیینوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اسانسها گروهی از مواد موثره موجود در گیاهان میباشند که از نظر ترکیب شیمیایی همگن نبوده و به صورت ترکیبات مختلفی مشاهده میشوند. پیرو (Juniperus communis) گیاهی است همیشه سبز و حاوی اسانس که از مهمترین گیاهان رویشگاههای کوهستانی ایران به شمار می رود .در این تحقیق به بررسی اسانس این گیاه در مراتع ییلاقی هزارجریب بهشهر پرداخته شد. ابتدا از پایههای مورد نظر، سرشاخه و مخروط گیاه جمع آوری گشت. سپس نمونهها در هوای آزاد در سایه خشک شدند. اسانس بخشهای مورد نظر به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر جمع آوری وجهت شناسایی ترکیبات اسانس از دستگاه GC/MS استفاده شد. بر اساس نتایج حاصله 66 ترکیب در اسانس سرشاخه و 60 ترکیب در اسانس مخروط وجود داشت که اسانس سرشاخه و مخروط از نظر مقدار ترکیبات Pinene، Limonene، Citronellol، Undecanone، β-Bourbonene، γ-Elemene، Germacrene D، GermacreneD.4.ol، α-Bisabolol، Alloaromadendrene oxide، Farnesol، Cinnamaldehyd، Cryptopinon، Alloaromadendrene و Phthalic acid دارای اختلاف معنیدار بودند. همچنین برخی ترکیبات اسانس منحصرا در سرشاخه یا مخروط مشاهده شدند.
کلید واژگان
ارساسانس
مواد موثره
هزارجریب
شماره نشریه
39تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
کارشناسارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی ساریمربی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی ساری
دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی ساری
دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی ساری




