تاثیر عصارهی کودهای دامی و تنش شوری بر خصوصیات جوانه زنی (Salvia officinalis) و رشد اولیهی مریم گلی
(ندگان)پدیدآور
سوره, شیرزاددلیری مقدم, رضاآروئی, حسین
نوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی تأثیر عصاره کود دامی (گاوی و گوسفندی) و تنش شوری ناشی از کلرید سدیم ، بر خصوصیات جوانه زنی و رشد اولیهی مریم گلی آزمایشی در پاییز سال 1388 ، در آزمایشگاه تحصیلات تکمیلی دانشگاه فردوسی مشهد در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار اجر ا شد . تیمارها شامل اثر چهار سطح 10 و 15 درصد) و دو سطح شوری (صفر و ،5 ، عصارهی دو نوع کود دامی شامل کود گاوی و گوسفندی ( 0 1/6 میلی موس بر سانتیمتر) بر درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه و بیوماس بود . نتایج نشان از تأثیر معنی دار عصارهی کود دامی بر سرعت و درصد جوانه زنی، طول ریش هچه و ساقه چه و همچنین 73 درصد)، / وزن خشک گیاهچه داشت. تیمار 15 درصد کود گاوی بدون شوری بالاترین درصد جوانه زنی ( 15 2 بذر در روز) و بالاترین مقدار وزن خشک گیاهچه ( 94 گرم در بوته ) را / بالاترین سرعت جوانهزنی ( 45 داشت. نتایج نشان داد که کود گاوی، تاثیر مثبتی بر تعدیل اثر شوری و همچنین افزایش جوان ه زنی و رشد گیاهچه های مریم گلی داشت.
کلید واژگان
جوانه زنیشوری
عصاره ی کود دامی
کود گاوی
کود گوسفندی
مریم گلی
شماره نشریه
27تاریخ نشر
2012-12-211391-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانکارشناس ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران



