• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی محیطی گیاهی
    • دوره 8, شماره 31
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی محیطی گیاهی
    • دوره 8, شماره 31
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر نانوسیلور و اسانس‌های گیاهی بر برخی شاخص‌های ریختی و فیزیولوژیکی پس از برداشت گل بریده ژربرا

    (ندگان)پدیدآور
    ایکانی, نازنینکلاته جاری, سپیدهعبدوسی, وحیدحسن زاده, ابراهیمحسین زاده, سعید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    409.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گل ژربرا یکی از ده گل بریده برتر جهان بوده و ارزش تجاری بالایی دارد، ولی کوتاهی طول عمر آن در اثر خمیدگی یا شکستن گردن و پژمردگی از مشکلات اساسی پس از برداشت این گل بریده است. در این پژوهش گل‌های بریده ژربرا رقم دون (Gerbera jamesonii cv. Dune) ابتدا به‌مدت 24 ساعت در ساکارز 5 درصد قرار گرفتند. سپس تا پایان آزمایش در محلول‌های نگهدارنده شامل غلظت‌های مختلف نانوسیلور، اسانس‌های اسطوخودوس، آویشن و اکالیپتوس قرار داده شدند. طبق نتایج حاصله، تیمار نانوسیلور با غلظت 1 پی‌پی‌ام و اکالیپتوس 25 پی‌پی‌ام موجب تعویق پیری گل‌های بریده ژربرا شد. غلظت‌های مختلف نانوسیلور به همراه تیمار 75 پی‌پی‌ام اسانس آویشن موجب کاهش روند نزولی کربوهیدرات محلول گلبرگ و وزن تر نسبی شدند. غلظت‌های 1 و 3 پی‌پی‌ام نانوسیلور، ساکارز 5 درصد، اسانس آویشن 25 و 75 پی‌پی‌ام و همه غلظت‌های اسانس اکالیپتوس اثر مطلوبی بر محتوای آنتوسیانین گلبرگ داشتند. غلظت‌های مختلف اسانس‌های اسطوخودوس، 25 و 75 پی‌پی‌ام اکالیپتوس، 25 پی‌پی‌ام آویشن به همراه غلظت‌های 1 و 3 پی‌پی‌ام نانوسیلور موجب کاهش خمیدگی گل‌آذین شدند. در نهایت، تیمار نانوسیلور 1 پی‌پی‌ام برای افزایش طول عمر گل بریده ژربرا رقم ״دون״ قابل توصیه می‌باشد.
    کلید واژگان
    اسانس‌های گیاهی
    ژربرا
    طول عمر
    نانوسیلور

    شماره نشریه
    31
    تاریخ نشر
    2013-11-22
    1392-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس‌ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران
    استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران
    استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران
    کارشناس‌ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران
    دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

    شاپا
    7671-2423
    URI
    http://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_557046.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388520

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب