بررسی اثر نانوسیلور و اسانسهای گیاهی بر برخی شاخصهای ریختی و فیزیولوژیکی پس از برداشت گل بریده ژربرا
(ندگان)پدیدآور
ایکانی, نازنینکلاته جاری, سپیدهعبدوسی, وحیدحسن زاده, ابراهیمحسین زاده, سعیدنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گل ژربرا یکی از ده گل بریده برتر جهان بوده و ارزش تجاری بالایی دارد، ولی کوتاهی طول عمر آن در اثر خمیدگی یا شکستن گردن و پژمردگی از مشکلات اساسی پس از برداشت این گل بریده است. در این پژوهش گلهای بریده ژربرا رقم دون (Gerbera jamesonii cv. Dune) ابتدا بهمدت 24 ساعت در ساکارز 5 درصد قرار گرفتند. سپس تا پایان آزمایش در محلولهای نگهدارنده شامل غلظتهای مختلف نانوسیلور، اسانسهای اسطوخودوس، آویشن و اکالیپتوس قرار داده شدند. طبق نتایج حاصله، تیمار نانوسیلور با غلظت 1 پیپیام و اکالیپتوس 25 پیپیام موجب تعویق پیری گلهای بریده ژربرا شد. غلظتهای مختلف نانوسیلور به همراه تیمار 75 پیپیام اسانس آویشن موجب کاهش روند نزولی کربوهیدرات محلول گلبرگ و وزن تر نسبی شدند. غلظتهای 1 و 3 پیپیام نانوسیلور، ساکارز 5 درصد، اسانس آویشن 25 و 75 پیپیام و همه غلظتهای اسانس اکالیپتوس اثر مطلوبی بر محتوای آنتوسیانین گلبرگ داشتند. غلظتهای مختلف اسانسهای اسطوخودوس، 25 و 75 پیپیام اکالیپتوس، 25 پیپیام آویشن به همراه غلظتهای 1 و 3 پیپیام نانوسیلور موجب کاهش خمیدگی گلآذین شدند. در نهایت، تیمار نانوسیلور 1 پیپیام برای افزایش طول عمر گل بریده ژربرا رقم ״دون״ قابل توصیه میباشد.
کلید واژگان
اسانسهای گیاهیژربرا
طول عمر
نانوسیلور
شماره نشریه
31تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
کارشناسارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهراناستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران
کارشناسارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران




