| dc.contributor.author | حبیب زاده, فرهاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | اصغری, بهور | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:46:13Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:46:13Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:46:13Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:46:13Z | |
| dc.date.issued | 2018-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-10-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-07-24 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حبیب زاده, فرهاد, اصغری, بهور. (1397). بررسی اثر کشت مخلوط و کودهای شیمیایی بر میزان اسانس، محتوای فنل و فلاونوئید و برخی خواص زیستی گیاه دارویی Hyssopus officinalis L.. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 6(3), 96-109. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-3235 | |
| dc.identifier.uri | http://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_626844.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388351 | |
| dc.description.abstract | در راستای کاهش مصرف کودهای شیمیایی در تولید گیاه دارویی زوفا (<em>Hyssopus officinalis</em> L.)، پژوهشی در سال 1395 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین، به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار به اجرا درآمد. فاکتورهای آزمایش شامل الگوهای مختلف کاشت (فاکتورA) شامل کشت خالص (100 درصد زوفا) و کشت مخلوط افزایشی (100 درصد زوفا + 50 درصد عدس) و کاربرد کود شیمیایی (فاکتورB) شامل مصرف و عدم کاربرد کودهای NPK بود. استخراج اسانس به روش تقطیر با طرح کلونجر، میزان عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم، راندمان عصارهدهی به روش خیساندن، محتوای فنل و فلاونوئید به روش رنگسنجی، قدرت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH و عملکرد آنتیاکسیدانی کل در آغاز گلدهی بر پیکره رویشی زوفا بررسی گردیدند. نتایج نشان داد که کلیه صفات به غیر از محتوای عصاره بهطور معنیداری تحت تاثیر تیمارها قرار گرفتند. درصد اسانس، محتوای فنل و فلاونوئید، قدرت مهارکنندگی رادیکالهای DPPH و عملکرد آنتیاکسیدانی کل در تیمار کشت مخلوط + مصرف کود، نسبت به سایر تیمارها بهطور معنیداری بالاتر بود. یعنی اینکه در کشت مخلوط با میزان ترکیبات فنل و فلاونوئید و همچنین عملکرد اسانس و عصاره گیاه زوفا را بالا برده است. متابولیتهای ثانویه نظیر ترکیبات فنل، فلاونوئید و اسانس از مهمترین عوامل سیستم دفاعی گیاه محسوب میشوند که رقابت زوفا و عدس (به عنوان عامل تنشزا) تولید آن را افزایش داد. با توجه به افزایش مقدار ترکیبات فنل و فلاونوئید، خاصیت آنتی اکسیدانتی نیز بیشتر گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1185 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants | en_US |
| dc.subject | آنتیاکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | زوفا | fa_IR |
| dc.subject | کشت مخلوط | fa_IR |
| dc.subject | محتوای فنل | fa_IR |
| dc.subject | محتوای فلاونوئید | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر کشت مخلوط و کودهای شیمیایی بر میزان اسانس، محتوای فنل و فلاونوئید و برخی خواص زیستی گیاه دارویی Hyssopus officinalis L. | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه ژنتیک و بهنژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 96 | |
| dc.citation.epage | 109 | |