نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحبیب زاده, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorاصغری, بهورfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:46:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:46:13Z
dc.date.available1399-07-09T10:46:13Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:46:13Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-10-16en_US
dc.date.submitted1396-07-24fa_IR
dc.identifier.citationحبیب زاده, فرهاد, اصغری, بهور. (1397). بررسی اثر کشت مخلوط و کودهای شیمیایی بر میزان اسانس، محتوای فنل و فلاونوئید و برخی خواص زیستی گیاه دارویی Hyssopus officinalis L.. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 6(3), 96-109.fa_IR
dc.identifier.issn2322-3235
dc.identifier.urihttp://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_626844.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388351
dc.description.abstractدر راستای کاهش مصرف کودهای شیمیایی در تولید گیاه دارویی زوفا (<em>Hyssopus officinalis</em> L.)، پژوهشی در سال‌ 1395 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین، به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار به اجرا درآمد. فاکتورهای آزمایش شامل الگوهای مختلف کاشت (فاکتورA) شامل کشت خالص (100 درصد زوفا) و کشت مخلوط افزایشی (100 درصد زوفا + 50 درصد عدس) و کاربرد کود شیمیایی (فاکتورB) شامل مصرف و عدم کاربرد کودهای NPK بود. استخراج اسانس‌ به روش تقطیر با طرح کلونجر، میزان عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم، راندمان عصاره­دهی به روش خیساندن، محتوای فنل و فلاونوئید به روش رنگ‌سنجی، قدرت مهارکنندگی رادیکال­های آزاد DPPH و عملکرد آنتی‌اکسیدانی کل در آغاز گل‌دهی بر پیکره رویشی زوفا بررسی گردیدند. نتایج نشان داد که کلیه صفات به غیر از محتوای عصاره به‌طور معنی‌داری تحت تاثیر تیمارها قرار گرفتند. درصد اسانس، محتوای فنل و فلاونوئید، قدرت مهارکنندگی رادیکال‌های DPPH و عملکرد آنتی‌اکسیدانی کل در تیمار کشت مخلوط + مصرف کود، نسبت به سایر تیمارها به‌طور معنی‌داری بالاتر بود. یعنی اینکه در کشت مخلوط با میزان ترکیبات فنل و فلاونوئید و همچنین عملکرد اسانس و عصاره گیاه زوفا را بالا برده است. متابولیت­های ثانویه نظیر ترکیبات فنل، فلاونوئید و اسانس از مهمترین عوامل سیستم دفاعی گیاه محسوب می‌شوند که رقابت زوفا و عدس (به عنوان عامل تنش‌زا) تولید آن را افزایش داد. با توجه به افزایش مقدار ترکیبات فنل و فلاونوئید، خاصیت آنتی اکسیدانتی نیز بیشتر گردید.fa_IR
dc.format.extent1185
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیتوشیمی گیاهان داروییfa_IR
dc.relation.ispartofEco-phytochemical Journal of Medicinal Plantsen_US
dc.subjectآنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectزوفاfa_IR
dc.subjectکشت مخلوطfa_IR
dc.subjectمحتوای فنلfa_IR
dc.subjectمحتوای فلاونوئیدfa_IR
dc.titleبررسی اثر کشت مخلوط و کودهای شیمیایی بر میزان اسانس، محتوای فنل و فلاونوئید و برخی خواص زیستی گیاه دارویی Hyssopus officinalis L.fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه ژنتیک و به‌نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایرانfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue3
dc.citation.spage96
dc.citation.epage109


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد