نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصبوری, فرنوشfa_IR
dc.contributor.authorفاخری, براتعلیfa_IR
dc.contributor.authorرحیمیان بوگر, عبدالرحمنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:46:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:46:11Z
dc.date.available1399-07-09T10:46:10Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:46:11Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-02-09en_US
dc.date.submitted1395-11-21fa_IR
dc.identifier.citationصبوری, فرنوش, فاخری, براتعلی, رحیمیان بوگر, عبدالرحمن. (1397). بررسی و مقایسه مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی اسانس گیاه دارویی .Echium italicum L در رویشگاه‌های مختلف استان کردستان. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 6(2), 12-26.fa_IR
dc.identifier.issn2322-3235
dc.identifier.urihttp://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_615731.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388339
dc.description.abstractبه­­منظور بررسی مقایسه ای ویژگی­های مورفولوژیکی و فیتو­شیمیایی اسانس گیاه دارویی گل­گاوزبان ایتالیایی (<em>Echium italicum </em>L<em>.</em>) آزمایشی به­­صورت طرح آشیانه­ای در سه رویشگاه سنندج، مریوان و دیواندره استان کردستان در سه ارتفاع مختلف از هر رویشگاه در سال 1393 انجام گرفت. برای اندازه­گیری شاخص­های مورد­نظر سرشاخه­های گلدار گیاه از رویشگاه­های طبیعی در اوایل تابستان برداشت شد. متغیرهای مورفولوژیکی شامل: ارتفاع بوته، وزن تر و خشک، طول و عرض برگ­های ساده و رزت، فاصله میانگره، قطر ساقه، تعداد گل، قطر ساقه، تعداد برگ و تعداد شاخه فرعی و متغیرهای فیزیولوژیک شامل: شاخص کلروفیل، اندازه‌گیری عناصر NPK خاک، گل و برگ، عملکرد اسانس که با استفاده از روش تقطیر با آب طرح کلونجراستخراج، شناسایی ترکیبات تشکیل­دهنده اسانس بااستفاده از دستگاه  کروماتوگرافی گازی (GC/MS) و عملکرد موسیلاژ نیز با روش جداسازی توسط آب مقطر و رسوب­دهی در اتانول 96 درصد مورد سنجش قرار گرفتند.داده­ها به­­وسیله نرم­افزار آماری SAS و با روش آنالیز LGM مقایسه میانگین­ها انجام گرفت. نتایج مقایسه میانگین­ها نشان داد که با افزایش ارتفاع از سطح دریا و به­دنبال آن کاهش درجه، ارتفاع بوته، فاصله­ی میانگره، قطر ساقه، تعداد برگ و درصد موسیلاژ و همچنین اسانس گیاه کاهش، در­ حالی که شاخص کلروفیل افزایش یافته است. ارتفاع از سطح دریا تاثیر معنی­داری بر عملکرد اسانس دارد و بالاترین میزان اسانس در پایین­ترین ارتفاع برای هر رویشگاه بدست آمد ، همچنین اکوتیپ سنندج در ارتفاع 1557 متری از نظر عملکرد اسانس (097/0 درصد)، از سایر اکوتیپ­ها برتر بود. از ترکیبات غالب اسانس می­توان به بورنئول، کامفور،کانوئیک­متیل­استرو کاندینون و... اشاره کرد.fa_IR
dc.format.extent900
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیتوشیمی گیاهان داروییfa_IR
dc.relation.ispartofEco-phytochemical Journal of Medicinal Plantsen_US
dc.subjectارتفاعfa_IR
dc.subjectاکوتیپfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectرویشگاهfa_IR
dc.subjectکردستانfa_IR
dc.subjectگل‌گاوزبان ایتالیاییfa_IR
dc.subjectاکولوژی محیطیfa_IR
dc.titleبررسی و مقایسه مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی اسانس گیاه دارویی .Echium italicum L در رویشگاه‌های مختلف استان کردستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس‌ارشد گیاهان دارویی، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری گیاهان زینتی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue2
dc.citation.spage12
dc.citation.epage26


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد