| dc.contributor.author | جعفرپور, پریناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرخزاد, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیرضالو, ابوالفضل | fa_IR |
| dc.contributor.author | نژادحبیب وش, فاطمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:46:10Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:46:10Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:46:10Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:46:10Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-01-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-10-26 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جعفرپور, پریناز, فرخزاد, علیرضا, علیرضالو, ابوالفضل, نژادحبیب وش, فاطمه. (1397). بررسی تنوع فیتوشیمیایی و آنتیاکسیدانی گونههای مختلف جنس (.Salvia L) در استان آذربایجان غربی. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 6(2), 1-11. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-3235 | |
| dc.identifier.uri | http://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_615730.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388338 | |
| dc.description.abstract | مریمگلی (<em>Salvia</em>L<em>.</em>) یکی از مهمترین گیاهان تیره نعناعیان میباشد. از گذشتههای دور، مریم گلی به علت داشتن خواص دارویی فراوان مورد توجه قرار گرفته است. هدفاینپژوهش،اندازهگیری خصوصیات فیتوشیمیایی و بررسیفعالیت آنتیاکسیدانی 18 گونه از گیاه مریم گلی جمع آوری شده از مناطق مختلف استان آذربایجان غربی بود. در این تحقیق محتوای فنول کل (روش فولین سیکالتو)، فلاونوئید کل (روش آلومینیوم کلراید)، کاروتنوئید کل، کلروفیل a و b (روش لیچن تالر) و فعالیت آنتی اکسیدانی (روش DPPH) گونهها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نوع گونه تأثیر معنیداری در سطح احتمال یک درصد روی خصوصیات فیتوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی نمونهها داشت. بیشترین و کمترین میزان فنل کل به ترتیب در گونهی <em>S. verticillata</em> (18/39 میلیگرم اسیدگالیک بر گرم وزن خشک) و <em>S. syluestris</em> (09/1 میلیگرم اسیدگالیک بر گرم وزن خشک) مشاهده شد. بیشترین میزان فلاونوئید کل (71/1 میلیگرم کوئرستین بر گرم وزن خشک) در گونه<em>S. hydrangea</em> و بیشترین میزان کارتنوئیدکل (۹۴/۱۶ میلیگرم بر گرم وزن خشک)، کلروفیل a (42/26 میلیگرم بر صدگرم وزن خشک) و کلروفیل b (10/80 میلیگرم بر صدگرم وزن خشک) بهترتیب در گونههای <em>S. multicaulis</em><em>،</em> <em>S. verticillata</em> و<em>S. officinalis</em>مشاهده شد.بیشترین و کمترین میزان فعالیت آنتیاکسیدانی بهترتیب مربوط به گونه های <em>S. hydrangea</em> (۴۶/۸۹ درصد) و <em>S. syluestris</em> (۶/4 درصد) بود. تجزیه خوشهای به روش Ward، گونه ها را بر اساس خصوصیات آنتی اکسیدانی و قیتوشیمیایی در سه گروه اصلی تقسیم نمود.در ارزیابی نتایج نشان داد که گونههای <em>S. bracteata</em>، <em>S. officinalis minimus</em>،<em>S. verticillata</em> بهخصوص گونه <em>S. hydrangea</em> دارای خصوصیات ارزشمنددارویی هستند که با مطالعات تکمیلی میتوان از این گونهها در برنامههای به نژادی و بهرهبرداری از مواد موثره آنها در صنایع داروسازی استفاده نمود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1209 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants | en_US |
| dc.subject | آنتی اکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | تجزیه خوشه ای | fa_IR |
| dc.subject | تنوع گونه ای | fa_IR |
| dc.subject | فیتو شیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | مریمگلی | fa_IR |
| dc.subject | گیاهان دارویی | fa_IR |
| dc.title | بررسی تنوع فیتوشیمیایی و آنتیاکسیدانی گونههای مختلف جنس (.Salvia L) در استان آذربایجان غربی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسیارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه گیاهان دارویی، مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 11 | |