ارزیابی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی (.Hypericum perforatum L ) جمع آوری شده از دو رویشگاه در شمال کشور
(ندگان)پدیدآور
کوهساری, هادیخرمالی, حمیدهخرمالی, عایشهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور ارزیابی فیتوشیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاه دارویی گل راعی جمعآوری شده از دو رویشگاه استان مازندران واقع در شمال کشور انجام شد. سرشاخههای گلدار این گیاه از رویشگاهها فرحآباد ساری و پاشاکلا آمل طی ماههای تیر تا مهرماه 1394 جمعآوری و پس از استخراج عصاره اتانولی، محتوای کل فنلی و فلاونوئیدی عصاره اتانولی این گیاه با روش رنگ سنجی و بهترتیب با استفاده از معرف فولین سیوکالتو و کلرید آلومینیوم تعیین شد. برای سنجش پتانسیل فعالیت آنتیاکسیدانی از واکنش با رادیکال DPPH استفاده شد. ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی با روش چاهک و کمترین غلظت مهارکنندگی و باکتری کشی عصاره گیاه مذکور با روش میکرودایلوشن تعیین شد. نتایج نشان داد که محتوای کل فنلی و فلاونوئیدی و ظرفیت آنتیاکسیدانی گیاه جمعآوری شده از رویشگاه فرح آباد ساری نسبت به پاشاکلا آمل بیشتر بود. کمترین غلظت مهار کنندگی عصاره گیاه گل راعی جمعآوری شده از رویشگاه فرح آباد ساری علیه استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، شیگلا دیسانتری و اشریشیا کلی بهترتیب 12، 12، 190 و 390 میکروگرم بر میلیلیتر بهدست آمد در حالی که این مقادیر برای گیاه جمعآوری شده از رویشگاه آمل بهترتیب  24، 24، 780 و 1560 میکروگرم بر میلیلیتر بود. این نتایج در روش چاهک نیز تایید شد. با توجه به محتوای بالای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در گیاه جمعآوری شده از منطقه فرح آباد، فعالیت ضدباکتریایی بیشتر این گیاه را میتوان به وجود این ترکیبات نسبت داد.
 
کلید واژگان
آنتیاکسیدانآنتیباکتریال
فنل و فلاونوئید کل
گل راعی (.Hypericum perforatum L)
مازندران
فیتوشیمی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-05-221396-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی،، ایراندانش آموخته کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران




