• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی (.Hypericum perforatum L ) جمع آوری شده از دو رویشگاه در شمال کشور

    (ندگان)پدیدآور
    کوهساری, هادیخرمالی, حمیدهخرمالی, عایشه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    441.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این تحقیق به منظور ارزیابی فیتوشیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاه دارویی گل راعی جمع‌آوری شده از دو رویشگاه استان مازندران واقع در شمال کشور انجام شد. سرشاخه‌های گلدار این گیاه از رویشگاه‌ها فرح‌آباد ساری و پاشاکلا آمل طی ماه‌های تیر تا مهرماه 1394 جمع‌آوری و پس از استخراج عصاره اتانولی، محتوای کل فنلی و فلاونوئیدی عصاره اتانولی این گیاه با روش رنگ سنجی و به‌ترتیب با استفاده از معرف فولین سیوکالتو و کلرید آلومینیوم تعیین شد. برای سنجش پتانسیل فعالیت آنتی‌اکسیدانی از واکنش با رادیکال DPPH استفاده شد. ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی با روش چاهک و کمترین غلظت مهارکنندگی و باکتری کشی عصاره گیاه مذکور با روش میکرودایلوشن تعیین شد. نتایج نشان داد که محتوای کل فنلی و فلاونوئیدی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گیاه جمع‌آوری شده از رویشگاه فرح آباد ساری نسبت به پاشاکلا آمل بیشتر بود. کمترین غلظت مهار کنندگی عصاره گیاه گل راعی جمع‌آوری شده از رویشگاه فرح آباد ساری علیه استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، شیگلا دیسانتری و اشریشیا کلی به‌ترتیب 12، 12، 190 و 390 میکروگرم بر میلی‌لیتر به‌دست آمد در حالی‌ که این مقادیر برای گیاه جمع‌آوری شده از رویشگاه آمل به‌ترتیب  24، 24، 780 و 1560 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. این نتایج در روش چاهک نیز تایید شد. با توجه به محتوای بالای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در گیاه جمع‌آوری شده از منطقه فرح آباد، فعالیت ضدباکتریایی بیشتر این گیاه را می‌توان به وجود این ترکیبات نسبت داد.  
    کلید واژگان
    آنتی‌اکسیدان
    آنتی‌باکتریال
    فنل و ‌فلاونوئید کل
    گل راعی (.Hypericum perforatum L)
    مازندران
    فیتوشیمی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-05-22
    1396-03-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی،، ایران
    دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
    باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران

    شاپا
    2322-3235
    URI
    http://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_593442.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388306

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب