بررسی محتوای فنل، فلاونوئید کل و عملکرد آنتیاکسیدانی عصاره ریشه گیاه Glycyrrhiza glabra L. در منطقه گرگان
(ندگان)پدیدآور
ژند, صدیقهوارسته مرادی, علیمازندرانی, معصومهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
شیرین بیان با نام علمی Glycyrrhiza glabra L.از مشهورترین گیاهان دارویی با اثر ضد التهابی در استان گلستان است که در طب سنتی منطقه از شهرت بسیار خوبی در درمان بیماریهای گوارشی برخوردار است. در این تحقیق ریشه گیاه در دیماه 1392 از علفزارهای طبیعی شمال گرگان جمع آوری، خشک و عصاره اتانولی آن با استفاده از روش خیساندن بدست آمد، میزان فنول و فلاونوئید کل با استفاده از روش اسپکتروفتومتری و عملکرد آنتیاکسیدانی عصارهها نیز با استفاده از تست DPPH، ارزیابی و نتایج در سطح 05/0P-153/19) از عملکرد آنتی اکسیدانی بهینهای در مهار رادیکالههای آزاد با میزان (mg/ml 130/0=IC50) برخوردار بود. مقادیر بالای ترکیبهای ثانوی دارویی و همچنین عملکرد بالای عصاره ریشه شیرین بیان در مهار رادیکالهای آزاد، علاوه بر تایید مصارف سنتی این گیاه بهعنوان یک نرم کننده و ضد التهاب طبیعی، میتواند در تولید فراوردههای دارویی موثر در پیشگیری و درمان بیماریهای التهابی و سرطانها به کار رود.
کلید واژگان
آنتی اکسیدانیشیرین بیان
فنول و فلاونویید کل
گرگان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد شیمی آلی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایراناستادیار گروه شیمی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
استادیار گروه زیست شناسی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران




