نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمقصودلو, ملک طاهرfa_IR
dc.contributor.authorولیزاده, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمیان چاوشلو, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی بلبان آباد, میلادfa_IR
dc.contributor.authorراهنشان, ناهیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:45:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:45:49Z
dc.date.available1399-07-09T10:45:49Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:45:49Z
dc.date.issued2014-11-22en_US
dc.date.issued1393-09-01fa_IR
dc.date.submitted2014-09-11en_US
dc.date.submitted1393-06-20fa_IR
dc.identifier.citationمقصودلو, ملک طاهر, ولیزاده, جعفر, ابراهیمیان چاوشلو, صدیقه, محمدی بلبان آباد, میلاد, راهنشان, ناهید. (1393). بررسی ترکیبات مؤثره و عملکرد آنتیاکسیدانی گیاه Alyssum maritimum و Achillea wilhelmsii در استان سیستان و بلوچستان. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 2(3), 1-9.fa_IR
dc.identifier.issn2322-3235
dc.identifier.urihttp://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_555402.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388225
dc.description.abstractدر این مطالعه‌ اندام‌های هوایی گیاه گل عسلی (<em>Alyssum maritimum</em>) و بومادران ایرانی (<em>Achillea wilhelmsii</em>) به‌ترتیب از گلخانه دانشگاه سیستان و بلوچستان و منطقه‌ تفتان جمع‌آوری و به روش تقطیر با آب (دستگاه کلونجر) اسانس‌گیری گردید. شناسایی ترکیبات با استفاده از دستگاه GC/MS و خواص آنتی‌اکسیدانی اسانس اندام‌ها به روش تخریب رادیکال‌های آزاد (DPPH) سنجیده شد. در اسانس گل عسلی تعداد 32 ترکیب که به‌ترتیب ترکیب‌های:  3-بوتنیل ایزو تیوسیانات (205/85 درصد)، نفتو (-c2و1) فوران-3 (H1)-1 (059/3 درصد)، 2-تیازول کربوکسیلیک اسید 4-متیل اتیل استر (872/2 درصد) و سیکلوهگزاسیلوکسان دودکامتیل (331/1 درصد) عمده اسانس را به خود اختصاص دادند و در اسانس گیاه بومادران، با 58 ترکیب که به‌ ترتیب ترکیب‌های: گراندیزول (098/13 درصد)، نکرودول (576/10 درصد)، 1و8-سینئول (470/8 درصد)، توجن (249/8 درصد)، متیل-1-وینیل-2-ایزوپروپیل سیکلو بوتان-1 (008/8 درصد)، سابینن (7/5 درصد)، لینالول (595/4 درصد) و آلفا- ترپینئول (342/4 درصد) ترکیبات اسانس عمده بودند. نتایج نشان داد که عصاره‌ اتانولی هر دو گیاه نسبت به عصاره‌ کلروفرمی از قدرت بیشتری در مهار رادیکال‌های آزاد برخوردار است.fa_IR
dc.format.extent761
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیتوشیمی گیاهان داروییfa_IR
dc.relation.ispartofEco-phytochemical Journal of Medicinal Plantsen_US
dc.subjectآنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectAlyssum maritimumfa_IR
dc.subjectAchillea wilhelmsiifa_IR
dc.subjectسیستان و بلوچستانfa_IR
dc.titleبررسی ترکیبات مؤثره و عملکرد آنتیاکسیدانی گیاه Alyssum maritimum و Achillea wilhelmsii در استان سیستان و بلوچستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue3
dc.citation.spage1
dc.citation.epage9


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد