بررسی ترکیبات مؤثره و عملکرد آنتیاکسیدانی گیاه Alyssum maritimum و Achillea wilhelmsii در استان سیستان و بلوچستان
(ندگان)پدیدآور
مقصودلو, ملک طاهرولیزاده, جعفرابراهیمیان چاوشلو, صدیقهمحمدی بلبان آباد, میلادراهنشان, ناهیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اندامهای هوایی گیاه گل عسلی (Alyssum maritimum) و بومادران ایرانی (Achillea wilhelmsii) بهترتیب از گلخانه دانشگاه سیستان و بلوچستان و منطقه تفتان جمعآوری و به روش تقطیر با آب (دستگاه کلونجر) اسانسگیری گردید. شناسایی ترکیبات با استفاده از دستگاه GC/MS و خواص آنتیاکسیدانی اسانس اندامها به روش تخریب رادیکالهای آزاد (DPPH) سنجیده شد. در اسانس گل عسلی تعداد 32 ترکیب که بهترتیب ترکیبهای: 3-بوتنیل ایزو تیوسیانات (205/85 درصد)، نفتو (-c2و1) فوران-3 (H1)-1 (059/3 درصد)، 2-تیازول کربوکسیلیک اسید 4-متیل اتیل استر (872/2 درصد) و سیکلوهگزاسیلوکسان دودکامتیل (331/1 درصد) عمده اسانس را به خود اختصاص دادند و در اسانس گیاه بومادران، با 58 ترکیب که به ترتیب ترکیبهای: گراندیزول (098/13 درصد)، نکرودول (576/10 درصد)، 1و8-سینئول (470/8 درصد)، توجن (249/8 درصد)، متیل-1-وینیل-2-ایزوپروپیل سیکلو بوتان-1 (008/8 درصد)، سابینن (7/5 درصد)، لینالول (595/4 درصد) و آلفا- ترپینئول (342/4 درصد) ترکیبات اسانس عمده بودند. نتایج نشان داد که عصاره اتانولی هر دو گیاه نسبت به عصاره کلروفرمی از قدرت بیشتری در مهار رادیکالهای آزاد برخوردار است.
کلید واژگان
آنتیاکسیدانیاسانس
Alyssum maritimum
Achillea wilhelmsii
سیستان و بلوچستان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
استاد گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایراندانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
کارشناس ارشد گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
کارشناس ارشد گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
کارشناس ارشد گروه شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران




