نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجیریایی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorفاتح, اسفندیارfa_IR
dc.contributor.authorآینه بند, امیرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:34:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:34:18Z
dc.date.available1399-07-09T10:34:18Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:34:18Z
dc.date.issued2014-05-22en_US
dc.date.issued1393-03-01fa_IR
dc.date.submitted2013-03-16en_US
dc.date.submitted1391-12-26fa_IR
dc.identifier.citationجیریایی, مجید, فاتح, اسفندیار, آینه بند, امیر. (1393). ارزیابی تاثیر مایکوریزا و آزوسپریلیوم بر برخی خصوصیات ارقام گندم در مرحله استقرار. مجله تولید گیاهان زراعی, 7(1), 45-62.fa_IR
dc.identifier.issn2008-739X
dc.identifier.issn2008-7403
dc.identifier.urihttp://ejcp.gau.ac.ir/article_1645.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/384317
dc.description.abstractبه منظور ارزیابی تاثیر مایکوریزا و آزوسپریلیوم بر برخی خصوصیات ارقام گندم در مرحله استقرار، پژوهشی در سال زراعی 92-1391 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید چمران اهواز اجرا شد. طرح آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک‎های کامل تصادفی و با 3 تکرار بود. عوامل آزمایش شامل قارچ مایکوریزا در سه سطح (عدم کاربرد، استفاده از گونه Glomus intraradices و گونه G. mossaae)، باکتری Azospirillum در دو سطح (عدم تلقیح و تلقیح بذور با گونه lipoferum) و ارقام گندم در سه سطح (چمران (رقم نان)، و ارقام دوروم دنا و بهرنگ بود. در مرحله استقرار بوته برخی خصوصیات اندام هوایی و ریشه‌ای گندم اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که تلقیح بذور با آزوسپریلیوم ارتفاع بوته را 8% ، حجم ریشه را 11%، قطر ریشه را 9 و وزن خشک ریشه را 10% نسبت به شاهد افزایش داد. کاربرد گونه‌های مایکوریزا نیز کلیه صفات مورد بررسی را بین 3% تا 13% نسبت به شاهد بهبود بخشید. در مقایسه ارقام، در اکثر صفات مورد ارزیابی گندم چمران، از ارقام دوروم (نهایتاً تا 23%) مقدار عددی بالاتری را بروز داد. به طور کلی بیشترین حجم ریشه (18/2 سانتی متر مکعب)، سطح ریشه (99/20 سانتی متر مربع) و وزن خشک ریشه (13/0 گرم) از تیمار تلقیح بذور رقم چمران با آزوسپریلیوم و استفاده از گونه G. mossaae بدست آمد. بنابراین کاربرد توأم G. mossaae و A. lipoferum بیشترین تاثیر را بر رشد اندام زیرزمینی ارقام گندم داشته‏اند و باعث توسعه مضاعفی در مراحل ابتدایی رشد ریشه شده‎اند.fa_IR
dc.format.extent1673
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله تولید گیاهان زراعیfa_IR
dc.subjectارتفاع بوتهfa_IR
dc.subjectتلقیحfa_IR
dc.subjectدورومfa_IR
dc.subjectریشهfa_IR
dc.subjectکاربرد توأمfa_IR
dc.subjectاکولوژی گیاهان زراعیfa_IR
dc.subjectزراعت ارگانیکfa_IR
dc.subjectزراعت-تولید گیاهان زراعیfa_IR
dc.titleارزیابی تاثیر مایکوریزا و آزوسپریلیوم بر برخی خصوصیات ارقام گندم در مرحله استقرارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد اگرو اکولوژی، دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue1
dc.citation.spage45
dc.citation.epage62


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد