• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تولید گیاهان زراعی
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تولید گیاهان زراعی
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر منابع و مقادیر مختلف نیتروژن بر ماده خشک و جذب عناصر غذایی اولیه پرمصرف در سورگوم علوفه‌ای

    (ندگان)پدیدآور
    پورعزیزی, مرضیهفلاح, سیف‌الهایرانی‌پور, رامین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    695.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور ارزیابی اثرات مقادیر و منابع مختلف نیتروژن بر عملکرد ماده خشک، غلظت و جذب عناصر غذایی اولیه پرمصرف (نیتروژن، فسفر و پتاسیم) در سورگوم علوفه‌ای (هیبرید اسپیدفید)، سه سطح نیتروژن شامل 80، 160 و 240 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از سه منبع کودی (اوره، گاوی و تلفیقی) به همراه شاهد (عدم مصرف کود) به¬صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال 1389 مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که ماده خشک، غلظت و جذب نیتروژن، غلظت و جذب فسفر و جذب پتاسیم اندام‌های هوایی به طور معنی‌داری تحت تأثیر کوددهی قرار گرفتند. سطح 240 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منابع کود اوره و کود تلفیقی به علت زیادی غلظت نیتروژن (به ترتیب 5/17 و 4/15 گرم بر کیلوگرم) و بالا بودن ماده خشک (به ترتیب 4/14 و3/16 تن در هکتار)، جذب نیتروژن بیشتری را دارا بودند. در سطوح 160 و 240 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منبع کود تلفیقی بیشترین میزان ماده خشک (به ترتیب 7/15 و 3/16 تن در هکتار)، جذب فسفر (به ترتیب 32 و 2/34 کیلوگرم در هکتار) و جذب پتاسیم (به ترتیب 254 و 272 کیلوگرم در هکتار) بدست آمد. از این رو استفاده از 160 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منبع کود تلفیقی علاوه بر تولید مطلوب علوفه و بهبود جذب عناصر غذایی آن از لحاظ فسفر و پتاسیم می‌تواند با کاهش مصرف کود اوره به توسعه کشاورزی پایدار نیز کمک نماید.
    کلید واژگان
    پتاسیم
    سورگوم علوفه‌ای
    فسفر
    نیتروژن
    اکولوژی گیاهان زراعی
    کشاورزی پایدار

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2013-08-23
    1392-06-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی‌ارشد گروه اگرواکولوژی، دانشگاه شهرکرد
    دانشیار گروه اگرواکولوژی، دانشگاه شهرکرد
    استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرکرد

    شاپا
    2008-739X
    2008-7403
    URI
    http://ejcp.gau.ac.ir/article_1305.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/384280

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب