اثر مصرف مقادیر مختلف کودهای پتاسیم و نیتروژن بر عملکرد و اجزا عملکرد کلزا بعد از کشت برنج
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور تعیین مقادیر مناسب کودهای پتاسیم و نیتروژن جهت دستیابی به عملکرد دانه و روغن بالا در کلزا (رقم هایولا 401) آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در اراضی شالیزاری مؤسسه تحقیقات برنج کشور (رشت) در سالهای زراعی 89-1387 اجرا گردید. عامل اول شامل مقادیر کود سولفات پتاسیم در 3 سطح (100، 150 و 200 کیلوگرم در هکتار) و عامل دوم مقادیر کود نیتروژن در 4 سطح (صفر، 180، 240 و 300 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره) در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد که بین مقادیر کود پتاسیم از نظر عملکرد دانه تفاوت معنیداری وجود دارد و مقادیر 150 و 200 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد دانه را بهخود اختصاص دادند. در بین مقادیر کود نیتروژن نیز سطوح 240 و 300 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد دانه را داشتند. بیشترین درصد روغن متعلق به تیمار بدون نیتروژن با میانگین 92/43 درصد بود. در مجموع، مقدار 150 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم بهدلیل اهمیت اقتصادی و صرفهجویی در مصرف کود و میزان 240 کیلوگرم نیتروژن بهدلیل افزایش محصول، عملکرد روغن و جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی در منطقه توصیه میگردد.
کلید واژگان
کلزاپتاسیم
نیتروژن
عملکرد دانه
درصد روغن
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-05-211391-03-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایرانشاپا
2008-739X2008-7403




