| dc.contributor.author | نیکدل, کوثر | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیفی, اسماعیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | شریفانی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | همتی, خدایار | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:33:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:33:14Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:33:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:33:14Z | |
| dc.date.issued | 2016-04-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-03-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-12-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نیکدل, کوثر, سیفی, اسماعیل, شریفانی, مهدی, همتی, خدایار. (1395). اثر تیمارهای پوششی، شیمیایی و دمایی بر انبارمانی و کیفیت میوه در انار رقم شیرین کلباد. نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی, 8(1), 107-124. doi: 10.22069/ejfpp.2016.3138 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2423-3544 | |
| dc.identifier.issn | 2423-3803 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22069/ejfpp.2016.3138 | |
| dc.identifier.uri | http://ejfpp.gau.ac.ir/article_3138.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383940 | |
| dc.description.abstract | انار بومی مناطق نیمهگرمسیری ایران است. فساد محصول در باغبانی یکی از مشکلهای اصلی در فرآیند پس از برداشت است. در این آزمایش، شش تیمار مختلف پوششی (پیچیدن میوه در پوشش پلیاتیلن و کاغذ)، شیمیایی (تیمار با کلریدکلسیم و واکس) و دمایی (نگهداری میوهها در دمای بیرون و یخچال) بر میوههای انار رقم شیرین کلباد اعمال شد و برخی از صفات فیزیکوشیمیایی در میوههای شاهد در زمان برداشت و در میوههای تیمار شده دو و چهار ماه پس از انبارداری اندازهگیری شدند. مطالعه نشان داد که تیمارهای مختلف اثر معنیداری بر میزان فنل کل و فلاونوئید کل نداشتند، اما این ترکیبها بعد از چهار ماه انبارداری افزایش یافتند. میوههای شاهد بیشترین مقادیر مواد جامد محلول (01/20 درجهی بریکس)، اسیدیته (35/0 میلیگرم در 100 میلیلیتر آب میوه) و ویتامین ث (81/31 میلیگرم در 100 میلیلیتر آب میوه) و کمترین مقدار پیاچ (47/2) را نشان دادند. بیشترین مقدار گلوکز در تیمارهای پوششدار پلیاتیلن و کاغذپیچ (به ترتیب 98/0 و 84/0 گرم در 100 میلیلیتر آب میوه) دیده شد و بیشترین مقدار فروکتوز (89/22 گرم در 100 میلیلیتر آب میوه) در میوههای انبار شده در دمای 4 درجهی سانتیگراد مشاهده گردید. نتایج همچنین نشان داد که بعد از چهار ماه انبارداری میوههای بدون پوشش بالاترین مقدار آنتوسیانین را دارا بودند که میتواند ناشی از غلظت بالای کربن دی اکسید در زیر پوشش میوه باشد. نتایج نشان داد که پس از چهار ماه انبارداری پوشش پلیاتیلن و واکس بهترین اثر را در جلوگیری از کاهش وزن و حفظ صفات میوهی انار داشتند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 193 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.publisher | Gorgan University Of Agricultural Sciences | en_US |
| dc.relation.ispartof | نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Processing and Preservation | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22069/ejfpp.2016.3138 | |
| dc.subject | عصفات فیزیکوشیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | عمر انباری | fa_IR |
| dc.subject | Punica granatum | fa_IR |
| dc.subject | علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.title | اثر تیمارهای پوششی، شیمیایی و دمایی بر انبارمانی و کیفیت میوه در انار رقم شیرین کلباد | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 8 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 107 | |
| dc.citation.epage | 124 | |