نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنیکدل, کوثرfa_IR
dc.contributor.authorسیفی, اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorشریفانی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorهمتی, خدایارfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:33:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:33:14Z
dc.date.available1399-07-09T10:33:14Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:33:14Z
dc.date.issued2016-04-20en_US
dc.date.issued1395-02-01fa_IR
dc.date.submitted2015-03-16en_US
dc.date.submitted1393-12-25fa_IR
dc.identifier.citationنیکدل, کوثر, سیفی, اسماعیل, شریفانی, مهدی, همتی, خدایار. (1395). اثر تیمارهای پوششی، شیمیایی و دمایی بر انبارمانی و کیفیت میوه در انار رقم شیرین کلباد. نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی, 8(1), 107-124. doi: 10.22069/ejfpp.2016.3138fa_IR
dc.identifier.issn2423-3544
dc.identifier.issn2423-3803
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22069/ejfpp.2016.3138
dc.identifier.urihttp://ejfpp.gau.ac.ir/article_3138.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383940
dc.description.abstractانار بومی مناطق نیمه‌گرمسیری ایران است. فساد محصول در باغبانی یکی از مشکل‌های اصلی در فرآیند پس از برداشت است. در این آزمایش، شش تیمار مختلف پوششی (پیچیدن میوه در پوشش پلی‌اتیلن و کاغذ)، شیمیایی (تیمار با کلریدکلسیم و واکس) و دمایی (نگهداری میوه‌ها در دمای بیرون و یخچال) بر میوه‌های انار رقم شیرین کلباد اعمال شد و برخی از صفات فیزیکوشیمیایی در میوه‌های شاهد در زمان برداشت و در میوه‌های تیمار شده دو و چهار ماه پس از انبارداری اندازه‌گیری شدند. مطالعه نشان داد که تیمارهای مختلف اثر معنی‌داری بر میزان فنل کل و فلاونوئید کل نداشتند، اما این ترکیب‌ها بعد از چهار ماه انبارداری افزایش یافتند. میوه‌های شاهد بیش‌ترین مقادیر مواد جامد محلول (01/20 درجه‌ی بریکس)، اسیدیته (35/0 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر آب میوه) و ویتامین ث (81/31 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر آب میوه) و کم‌ترین مقدار پی‌اچ (47/2) را نشان دادند. بیش‌ترین مقدار گلوکز در تیمارهای پوشش‌دار پلی‌اتیلن و کاغذپیچ (به ترتیب 98/0 و 84/0 گرم در 100 میلی‌لیتر آب میوه) دیده شد و بیش‌ترین مقدار فروکتوز (89/22 گرم در 100 میلی‌لیتر آب میوه) در میوه‌های انبار شده در دمای 4 درجه‌ی سانتی‌گراد مشاهده گردید. نتایج هم‌چنین نشان داد که بعد از چهار ماه انبارداری میوه‌های بدون پوشش بالاترین مقدار آنتوسیانین را دارا بودند که می‌تواند ناشی از غلظت بالای کربن دی اکسید در زیر پوشش میوه باشد. نتایج نشان داد که پس از چهار ماه انبارداری پوشش پلی‌اتیلن و واکس بهترین اثر را در جلوگیری از کاهش وزن و حفظ صفات میوه‌ی انار داشتند.fa_IR
dc.format.extent193
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.publisherGorgan University Of Agricultural Sciencesen_US
dc.relation.ispartofنشریه فرآوری و نگهداری مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Food Processing and Preservationen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22069/ejfpp.2016.3138
dc.subjectعصفات فیزیکوشیمیاییfa_IR
dc.subjectعمر انباریfa_IR
dc.subjectPunica granatumfa_IR
dc.subjectعلوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.titleاثر تیمارهای پوششی، شیمیایی و دمایی بر انبارمانی و کیفیت میوه در انار رقم شیرین کلبادfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue1
dc.citation.spage107
dc.citation.epage124


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد