• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مدیریت خاک و تولید پایدار
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مدیریت خاک و تولید پایدار
    • دوره 8, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر باکتری های حل کننده فسفر بر جذب فسفر و برخی ویژگی های گندم

    (ندگان)پدیدآور
    نوروزی مصیر, مجتبیعنایتی ضمیر, نعیمهقدم خانی, اکبر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    699.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده سابقه و هدف: فسفر در مقایسه با دیگر مواد مغذی ضروری، در بیشتر خاک‌ها دارای تحرک و قابلیت دسترسی کمتر برای گیاهان است. اگر چه فسفر به اشکال آلی و غیر آلی در خاک‌ها فراوان است، اما اغلب عامل مهم یا حتی محدود کننده اصلی برای رشد گیاه است. باکتری‌های حل کننده فسفات دارای توانایی تبدیل فرم نامحلول فسفر به فرم قابل دسترس می‌باشند. استفاده از این باکتری‌ها جذب فسفر توسط گیاه را افزایش می‌دهند. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی تأثیر باکتری‌های انحلال ‌کننده فسفر در بهره‌گیری گندم از فسفر خاک انجام شده است. مواد و روش: مطالعه حاضر با هدف تاثیر باکتری‌های حل کننده فسفر بر جذب فسفر و برخی ویژگی‌های گندم رقم چمران در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل در گلخانه بررسی شده است. فاکتورهای آزمایش شامل چهار سطح باکتری (شاهد ، مایه‌زنی با انتروباکتر کلوآسه R33، مایه زنی با سودوموناس و مایه زنی با هردو باکتری) و سه سطح کود سوپرفسفات تریپل (صفر، 50 و 100 درصد) بودند. طی دوره آزمایش ویژگی‌هایی مانند ارتفاع گیاه و شاخص کلروفیل اندازه‌گیری شد. در پایان دوره کشت، وزن خشک ریشه و اندام هوایی و غلظت فسفر در ریشه و اندام هوایی اندازه‌گیری شد. مقدار جذب فسفر در ریشه، اندام هوایی و دانه نیز محاسبه شد. همچنین مقدار فسفر قابل جذب در خاک پس از عصاره‌گیری با بی‌کربنات سدیم اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد که اثرمتقابل باکتری و کود بر مقدار pH و فسفر قابل جذب خاک معنی‌دار است(p نتیجه‌گیری: بیشترین غلظت و جذب فسفر در دانه و عملکرد دانه در تیمار مخلوط دوباکتری و 50 درصد نیاز کودی فسفر به‌دست آمد. نتایج: نتایج نشان داد که اثرمتقابل باکتری و کود بر مقدار pH و فسفر قابل جذب خاک معنی‌دار است(p نتیجه‌گیری: بیشترین غلظت و جذب فسفر در دانه و عملکرد دانه در تیمار مخلوط دوباکتری و 50 درصد نیاز کودی فسفر به‌دست آمد.
    کلید واژگان
    باکتری
    فسفر
    کود شیمیایی
    گندم

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2019-02-20
    1397-12-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

    شاپا
    2322-1267
    2322-1275
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/ejsms.2019.14286.1791
    http://ejsms.gau.ac.ir/article_4428.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383432

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب