نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorادهمی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorجهانگیرزاده, نجیبهfa_IR
dc.contributor.authorنقی ها, علی اصغرfa_IR
dc.contributor.authorاولیایی, حمیدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:31:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:31:24Z
dc.date.available1399-07-09T10:31:24Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:31:24Z
dc.date.issued2016-08-22en_US
dc.date.issued1395-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-06-23en_US
dc.date.submitted1393-04-02fa_IR
dc.identifier.citationادهمی, ابراهیم, جهانگیرزاده, نجیبه, نقی ها, علی اصغر, اولیایی, حمیدرضا. (1395). تاثیر مقدار رطوبت و خاک فسفات بر فسفر محلول در حضور قارچ‌های حل کننده فسفر در طی زمان. مجله مدیریت خاک و تولید پایدار, 6(2), 135-150. doi: 10.22069/ejsms.2016.3147fa_IR
dc.identifier.issn2322-1267
dc.identifier.issn2322-1275
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22069/ejsms.2016.3147
dc.identifier.urihttp://ejsms.gau.ac.ir/article_3147.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383339
dc.description.abstractانحلال فسفر توسط ریزموجودات حل کننده فسفر به شرایط محیط و ترکیب بستر کشت بستگی دارد. مطالعه حاضر برای بررسی تأثیر دو گونه قارچی، رطوبت و مقدار خاک فسفات بر فسفر محلول، pH و تغییرات وزن محیط کشت در بستر پوسته شلتوک برنج در طی زمان انجام شد. قارچ‌‌های مورد استفاده Aspergillus niger و یک جدایه از معدن فسفات کوه لار یاسوج بودند. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه عامل خاک فسفات (در سه سطح صفر، 1:8 و 1:4 خاک فسفات: پوسته شلتوک)، رطوبت (در دو سطح 100 و 200 درصد وزنی) و قارچ در سه سطح (شاهد، جدایه و A.niger) با سه تکرار به‌صورت بسته‌ای در یک دوره 60 روزه انجام شد. در زمان‌های 10، 30 و 60 روز پس از انکوباسیون فسفر محلول، pH و جرم محیط کشت (کاهش وزن محیط کشت در طول زمان) اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که حضور خاک فسفات نه‌تنها فسفر محلول را افزایش نداد بلکه حتی با کاهش آن همراه بود. به‌صورت کلی در رطوبت 200 درصد وزنی فسفر محلول بیشتر بود. بیشترین فسفر محلول در تیمار قارچ A.niger در رطوبت 200 درصد و سطح 1:8 خاک فسفات به‌دست آمد. فسفر محلول در تیمارهای مربوط به قارچ جدایه بیشتر روند کاهشی داشت هرچند این قارچ رشد بیشتری نسبت به A.niger نشان داد. روند تغییرات pH با فسفر محلول معکوس بود و با کاهش pH فسفر محلول افزایش یافت. نتایج نشان داد که ترکیب محیط کشت برای تهیه کودهای زیستی فسفر اهمیت بسزائی داشته و تحقیقات بیشتری را می‌طلبد.fa_IR
dc.format.extent1119
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.publisherGorgan University Of Agricultural Sciencesen_US
dc.relation.ispartofمجله مدیریت خاک و تولید پایدارfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Soil Management and Sustainable Productionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22069/ejsms.2016.3147
dc.subjectنسبت خاک فسفاتfa_IR
dc.subjectکلرید کلسیمfa_IR
dc.titleتاثیر مقدار رطوبت و خاک فسفات بر فسفر محلول در حضور قارچ‌های حل کننده فسفر در طی زمانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentهیات علمیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه یاسوجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه یاسوجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه یاسوجfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue2
dc.citation.spage135
dc.citation.epage150


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد