نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرئیسی, طیبهfa_IR
dc.contributor.authorصبوری, عاطفهfa_IR
dc.contributor.authorصبوری, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:23:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:23:46Z
dc.date.available1399-07-09T10:23:46Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:23:46Z
dc.date.issued2017-03-21en_US
dc.date.issued1396-01-01fa_IR
dc.date.submitted2015-07-15en_US
dc.date.submitted1394-04-24fa_IR
dc.identifier.citationرئیسی, طیبه, صبوری, عاطفه, صبوری, حسین. (1396). مقایسه ژنوتیپ ها و ارقام برنج (Oryza sativa L.) هوازی و ایرانی ازنظر تحمل به تنش اسمزی در مرحله جوانه زنی. تنش‌های محیطی در علوم زراعی, 10(1), 91-104. doi: 10.22077/escs.2017.534fa_IR
dc.identifier.issn2228-7604
dc.identifier.issn2383-3084
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/escs.2017.534
dc.identifier.urihttp://escs.birjand.ac.ir/article_534.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/380826
dc.description.abstractمقدمه یکی از مهم­ترین متغیرهای مؤثر در استقرار مناسب گیاهچه برنج در محیط­های تحت تنش، قدرت جوانه­­زنی بالا می­باشد. در این راستا پژوهشی با هدف بررسی تنوع بین ژنوتیپ­های برنج­های هوازی و ایرانی از نظر تحمل به تنش اسمزی، انجام شد. مواد و روش­ها  آزمون استاندارد جوانه­زنی بذور در سه سطح از تنش اسمزی در (آب مقطر به عنوان شاهد، 8- و 16- بار حاصل از مانیتول) بر روی 52 ژنوتیپ برنج به صورت اسپلیت پلات در قالب بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. ژنوتیپ­­ های مورد استفاده شامل 31 ژنوتیپ از برنج ­های هوازی و خارجی و 21 رقم از برنج‌های ایرانی بودند. یافته­ ها  نتایج حاصل نشان داد اختلاف معنی­ داری بین سطوح اسمزی، ژنوتیپ­ها و اثر متقابل بین سطوح اسمزی و ژنوتیپ­ها از نظر کلیه صفات مختلف جوانه­زنی وجود دارد. با در نظر گرفتن کلیه شرایط، بالاترین رتبه در مقایسه میانگین کلی به روش آروناچالام، به ژنوتیپ­های هوازی AE8، AE6، AE18، AE16 و AE29 و همچنین کمترین رتبه به ارقام ایرانی قصرالدشتی، رشتی سرد، عنبربو، علی کاظمی، چمپا بودار، هاشمی و دم­سیاه اختصاص یافت. نتیجه­ گیری  بر اساس نتایج، ارقام خارجی و ژنوتیپ­های هوازی برتری نسبی بیشتری را نسبت به ارقام ایرانی از لحاظ خصوصیات و شاخص­های مختلف جوانه­ زنی نشان دادند و با افزایش سطح تنش اسمزی ژنوتیپ­های هوازی تحمل بیشتری را نشان دادند.fa_IR
dc.format.extent424
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجندfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofتنش‌های محیطی در علوم زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofEnvironmental Stresses in Crop Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/escs.2017.534
dc.subjectآروناچالامfa_IR
dc.subjectآزمون جوانه زنیfa_IR
dc.subjectمانیتولfa_IR
dc.titleمقایسه ژنوتیپ ها و ارقام برنج (Oryza sativa L.) هوازی و ایرانی ازنظر تحمل به تنش اسمزی در مرحله جوانه زنیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد اصلاح نباتات گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت. ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار اصلاح نباتات گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت. ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار اصلاح نباتات گروه تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue1
dc.citation.spage91
dc.citation.epage104


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد