• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تنش‌های محیطی در علوم زراعی
    • دوره 2, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تنش‌های محیطی در علوم زراعی
    • دوره 2, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر استعمال خارجی گلایسین بتائین بر تخفیف اثرات تنش شوری در مرحلۀ جوانه زنی و رشد اولیۀ گیاهچۀ ذرت (Zea mays L.)

    (ندگان)پدیدآور
    علی, سمیرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    356.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثر تیمار بذور با گلایسین­ بتائین بر تخفیف اثرات تنش شوری در مرحله جوانه­ زنی و رشد اولیۀ گیاهچه ذرت، آزمایشی به صورت فاکتوریل درقالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. ابتدا بذور در محلول­ های تهیه شده گلایسین­ بتائین در 5 سطح (صفر، 2، 4، 8 و 16 میلی­مولار) خیسانده شده و پس از گذشت 24 ساعت در پتریدیش قرار داده شدند. سپس برای اعمال تنش شوری از محلول­های نمک کلرید­سدیم در سطوح صفر، 5، 10، 15 و 20 دسی­ زیمنس بر متر استفاده شد. نتایج نشان داد کلیه پارامتر­های مورد ارزیابی به شوری واکنش منفی معنی­ داری نشان دادند. اما تیمار بذور با گلایسین­ بتائین موجب افزایش معنی­ داری در پارامتر­های درصد جوانه­ زنی و طول و وزن تر ریشه­ چه و ساقه­ چه گردید. این آزمایش نشان داد که تیمار بذور با گلایسین­ بتائین، اثر مثبتی در تخفیف اثرات تنش شوری داشت و کاربرد گلایسین­ بتائین تا سطح شوری 10 دسی­ زیمنس بر متر نسبت به تیمار عدم کاربرد آن برتری یافت. مقایسات میانگین نشان داد که غلظت 4 میلی­ مولار گلایسین ­بتائین، مطلوب­ترین وضعیت را در مقابله با تنش شوری در مرحلۀ جوانه ­زنی ایجاد کرده و در بالاترین سطح آماری قرار گرفت. لازم به ذکر است که گلایسین ­بتائین در غلظت بالا (16 میلی ­مولار) اثر منفی بر خصوصیات جوانه­ زنی داشت.
    کلید واژگان
    درصد جوانه زنی
    سرعت جوانه زنی
    طول ریشه چه
    طول ساقه چه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2009-05-22
    1388-03-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند
    University of Birjand
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشکدة کشاورزی دانشگاه بیرجند

    شاپا
    2228-7604
    2383-3084
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/escs.2009.52
    http://escs.birjand.ac.ir/article_52.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/380749

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب