• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آفات و بیماری‌های گیاهی
    • دوره 88, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آفات و بیماری‌های گیاهی
    • دوره 88, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    پیشگیری از بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه خیار ناشی از قارچ Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum با پیوندزنی روی پایه‌های کدوئیان

    (ندگان)پدیدآور
    نجفی نیا, موسیمیرزاده آبگرمی, زینب
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    676.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مدیریت آفات و بیماری‌های گیاهی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقاومت کدو تنبل(Cucurbita maxima)، کدو هیبرید (C. maxima × C. moschata)، کدو برگ‌انجیری (C. ficifolia)، کدو خطی کبابی (C. pepeo)، لوفا (Luffa aegyptiaca)، کدو آجیلی کاغذی و دانه‌ریز خوی (C. pepo) و کدو زرد آجیلی (C. pepo) در برابر قارچFusarium oxysporumf. sp . radicis-cucumerinum (Forc) عامل بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه‌ی خیار ارزیابی و با خیار رقم رویال (شاهد) مقایسه شد.نتایج نشان داد کدو برگ‌انجیری، کدوتنبل، کدو هیبرید، کدو آجیلی کاغذی و دانه‌ریز خوی در گروه مقاوم، و پایه‌های لوفا، کدو زرد آجیلی و کدو خطی کبابی در گروه مقاوم‌ متوسط و خیار در گروه حساس قرار می‌گیرند. شدت بیماری در کدو هیبرید 16/24، کدوتنبل 25، کدو برگ‌انجیری 83/25 و خیار 80 درصد بود. شدت بیماری در خیار پیوند‌شده روی پایه‌ی کدو هیبرید با میانگین 6/18 درصد کمترین و خیار غیر‌پیوندی با میانگین 82 درصد بیشترین بود. ازنظر وزن خشک ریشه، کدوتنبل با 3/5 گرم بیشترین و خیار غیر‌پیوندی با 73/0 گرم، کمترین وزن را نشان دادند. ازنظر عملکرد در مدت زمان انجام آزمایش، خیار غیر‌پیوندی با 73/1 کیلوگرم برای هر بوته کمترین و خیار پیوند شده روی پایه‌ی کدو هیبرید 7/5، کدوتنبل 1/5 و کدو برگ‌انجیری 03/5 کیلوگرم بیشترین عملکرد در بوته را نشان دادند. نتایج نشان داد پیوند خیار روی پایه‌های مقاوم سبب کاهش شدت بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه‌ی خیار گلخانه‌ای ناشی از قارچ  Forc شد.   مقاومت کدو تنبل(Cucurbita maxima)، کدو هیبرید (C. maxima × C. moschata)، کدو برگ‌انجیری (C. ficifolia)، کدو خطی کبابی (C. pepeo)، لوفا (Luffa aegyptiaca)، کدو آجیلی کاغذی و دانه‌ریز خوی (C. pepo) و کدو زرد آجیلی (C. pepo) در برابر قارچFusarium oxysporumf. sp . radicis-cucumerinum (Forc) عامل بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه‌ی خیار ارزیابی و با خیار رقم رویال (شاهد) مقایسه شد.نتایج نشان داد کدو برگ‌انجیری، کدوتنبل، کدو هیبرید، کدو آجیلی کاغذی و دانه‌ریز خوی در گروه مقاوم، و پایه‌های لوفا، کدو زرد آجیلی و کدو خطی کبابی در گروه مقاوم‌ متوسط و خیار در گروه حساس قرار می‌گیرند. شدت بیماری در کدو هیبرید 16/24، کدوتنبل 25، کدو برگ‌انجیری 83/25 و خیار 80 درصد بود. شدت بیماری در خیار پیوند‌شده روی پایه‌ی کدو هیبرید با میانگین 6/18 درصد کمترین و خیار غیر‌پیوندی با میانگین 82 درصد بیشترین بود. ازنظر وزن خشک ریشه، کدوتنبل با 3/5 گرم بیشترین و خیار غیر‌پیوندی با 73/0 گرم، کمترین وزن را نشان دادند. ازنظر عملکرد در مدت زمان انجام آزمایش، خیار غیر‌پیوندی با 73/1 کیلوگرم برای هر بوته کمترین و خیار پیوند شده روی پایه‌ی کدو هیبرید 7/5، کدوتنبل 1/5 و کدو برگ‌انجیری 03/5 کیلوگرم بیشترین عملکرد در بوته را نشان دادند. نتایج نشان داد پیوند خیار روی پایه‌های مقاوم سبب کاهش شدت بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه‌ی خیار گلخانه‌ای ناشی از قارچ  Forc شد. واژه‌های کلیدی: خاک‌برد، کدوئیان، گلخانه، مدیریت بیماری. 
    کلید واژگان
    خاک‌برد
    کدوئیان
    گلخانه
    مدیریت بیماری

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-08-22
    1399-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    بخش تحقیقات گیاهپزشکی-مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیف جیرفت، ایران
    دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور شیراز، شیراز

    شاپا
    1026-5007
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/jaep.2020.128474.1317
    https://jaenph.areeo.ac.ir/article_122485.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/3792

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب