• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آفات و بیماری‌های گیاهی
    • دوره 88, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • آفات و بیماری‌های گیاهی
    • دوره 88, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    برهمکنش Paecilomyces formosus و سویه‌های Bacillus pumilus در وقوع و شدت سرخشکیدگی درختان پسته

    (ندگان)پدیدآور
    توسلی, الهامحسن زاده, نادرمرادی, محمدخدایگان, پژمانپروبست, کلودیا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    772.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مدیریت آفات و بیماری‌های گیاهی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سرخشکیدگی درختان پسته یکی از مهمترین و شایع­ترین بیماری‌های درختان پسته می­باشد که به لحاظ اقتصادی خسارت زیادی به صنعت پسته کشور وارد آورده است. با توجه به نقش باکتری­ها در بروز و توسعه این بیماری، برهمکنش بین جدایه‌های Bacillus spp. و قارچ Paecilomyces formosus در ایجاد و توسعه بیماری بررسی شد. به این منظور ابتدا توان بیماری‌زایی جدایه ها روی سرشاخه‌ در شرایط آزمایشگاه ارزیابی، و جدایه‌های منتخب در شرایط باغ زیر بافت پوست سرشاخه‌های پسته رقم اوحدی مایه­زنی شد. براساس نتایج به‌دست آمده، جدایه‌های Bacillus pumilus و P. formosus به تنهایی قادر به ایجاد بیماری روی سرشاخه‌های درختان پسته در شرایط باغ بودند که میزان پیشروی طولی علائم در بافت آوندی در مایه­زنی تنها با جدایه­های باکتریایی از 4.5 تا 14 و در ترکیب با جدایه قارچی از 10 تا 32 سانتی‌متر متغیر بود. در سرشاخه­های مایه­زنی­شده، جداسازی جدایه‌های باکتریایی از مرز علائم و 10 سانتی­متر پایین­تر از آن در بافت سالم سرشاخه نیز صورت گرفت. براساس ویژگی­های مرفولوژیکی، بیوشیمیایی و مولکولی، جداسازی جدایه‌های باکتریایی B. pumilus برای اولین‌بار به‌عنوان یکی از عوامل سرخشکیدگی درختان پسته گزارش می­شوند.
    کلید واژگان
    برهمکنش
    پسته
    سرخشکیدگی
    Bacillus spp
    Paecilomyces formosus

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-08-22
    1399-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    گروه بیماری ‌شناسی ‌گیاهی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه بیماری ‌شناسی ‌گیاهی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رفسنجان، ایران
    گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج)، رفسنجان، ایران
    بخش تکنولوژی و مدیریت کشاورزی، دانشکده مهندسی، دانشگاه علوم کاربردی اتریش علیا، ولز، اتریش

    شاپا
    1026-5007
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/jaep.2020.128491.1316
    https://jaenph.areeo.ac.ir/article_122483.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/3791

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب