| dc.contributor.author | گازر, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | بصیری, علیرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:08:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:08:15Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:08:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:08:15Z | |
| dc.date.issued | 2005-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1384-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2003-12-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1382-09-24 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | گازر, حمیدرضا, بصیری, علیرضا. (1384). تعیین منحنی های هم دمای دفعی رطوبت در دماهای خشک کردن پسته. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی, 6(2), 125-142. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2645-45131 | |
| dc.identifier.issn | 2645-4521 | |
| dc.identifier.uri | https://fooder.areeo.ac.ir/article_100767.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375675 | |
| dc.description.abstract | <em>پسته یکی از مهمترین محصولات باغی کشور است که ارزش اقتصادی بالا دارد و صادرات آن بر اهمیت فرآوری و بسته بندی این محصول می</em><em></em><em>افزاید. یکی از مراحل مهم در فرآوری پسته، خشک کردن و رساندن رطوبت محصول به محدودة مجاز 4 تا 6 درصد (بر پایة </em><em>وزن </em><em>خشک) مناسب برای انبارمانی است. برای طراحی بهینة سیستم خشککن، نیاز به آگاهی از رفتار محصول در شرایط مختلف رطوبتی و دمایی در محیط است که با استفاده از منحنیها</em><em>ی همدما</em><em> میسر خواهد شد. در این تحقیق، برای بهدست آوردن رطوبت تعادلی پسته در دماهای خشک کردن، برای دو رقم از پسته</em><em></em><em>های خندان ایران به نام</em><em></em><em>های کله قوچی و فندقی، منحنی</em><em></em><em>های هم</em><em></em><em>دمای دفعی در دماهای 45، 60 ، 75، و 90 درجة سانتی</em><em></em><em>گراد به دست آمد. برای این منظور از روش استاتیک و محلول نمکهای اشباع ذکر شده در دستور العمل </em><em>COST-90</em><em> استفاده شد. پس از آن داده</em><em></em><em>ها با مدلهای </em><em>GAB</em><em> ، هندرسون، اسمیت، هالسی و ازوین برازش و ضرایب مربوطه تعیین شد. نتایج نشان میدهد که در هر دو رقم با افزایش دما مقدار رطوبت تعادلی کاهش مییابد. همچنین در بین مدل</em><em></em><em>های به کار رفته در تحقیق، مدل</em><em></em><em>های </em><em>GAB</em><em> و اسمیت نسبت به سایر مدلها دارای بهترین برازش بودند. علاوه بر آن، نتایج نشان داد که با افزایش دما مقدار رطوبت تک لایه در پسته کاهش می</em><em></em><em>یابد. همچنین، معادلة رگرسیون تغییرات رطوبت تک لایه با تغییرات دما در محدودة دمایی ذکر شده برای هر دو رقم به دست آمد.</em> | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات مهندسی صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Agricultural Engineering Research | en_US |
| dc.title | تعیین منحنی های هم دمای دفعی رطوبت در دماهای خشک کردن پسته | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پژوهش مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار علوم و صنایع غذایی، پژوهشکده صنایع شیمیایی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 125 | |
| dc.citation.epage | 142 | |