| dc.contributor.author | همتیان سورکی, عبدالله | fa_IR |
| dc.contributor.author | طباطبایی یزدی, فریده | fa_IR |
| dc.contributor.author | قیافه داوودی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرتضوی, سیدعلی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:07:40Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:07:40Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:07:40Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:07:40Z | |
| dc.date.issued | 2012-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2010-08-17 | en_US |
| dc.date.submitted | 1389-05-26 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | همتیان سورکی, عبدالله, طباطبایی یزدی, فریده, قیافه داوودی, مهدی, مرتضوی, سیدعلی. (1390). بررسی کاربرد نانوکامپوزیت های پلی اتیلن سبک خاک رس در افزایش کیفیت، ماندگاری و کاهش ضایعات نان مسطح (بربری). تحقیقات مهندسی صنایع غذایی, 12(4), 51-60. doi: 10.22092/jaer.2012.100331 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2645-45131 | |
| dc.identifier.issn | 2645-4521 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/jaer.2012.100331 | |
| dc.identifier.uri | https://fooder.areeo.ac.ir/article_100331.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375471 | |
| dc.description.abstract | نان بربری یکی از نانهای مسطح رایج در ایران است که زمان ماندگاری نسبتاً پایینی دارد. در این پژوهش تأثیر نانوکامپوزیتهای پلیاتیلن سبک- خاک رس با غلظتهای مختلف نانوذرات رس جهت بستهبندی و نگهداری نان در شرایط متفاوت از نظر دما و رطوبت نسبی محیط نگهداری بررسی شد. نانوکامپوزیتهای حاوی دو غلظت 2 و 6 درصد نانوذرات خاک رس و نیز پلیاتیلن معمولی به عنوان نمونه شاهد مورد استفاده قرار گرفت. نان بستهبندی شده در بستههای فوقالذکر در دمای 10، 25، و 40 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 30 و 75 درصد نگهداری و طی 4 روز تغییرات غلظت گاز اکسیژن درون بستههای نان و ویژگیهای کیفی نان ارزیابی شد. با افزایش غلظت نانوذرات، میزان نفوذپذیری نانوکامپوزیتهای<br /> پلیاتیلن - خاک رس به گاز اکسیژن به صورت معنیداری کاهش یافت. افزایش غلظت نانوذرات رس به کاهش نفوذپذیری فیلمهای پلیاتیلنی در برابر بخار آب انجامید که رطوبت و نرمی نان را در دورة نگهداری حفظ کرد. افزایش دما موجب افزایش میزان نفوذپذیری و کاهش کیفیت نان شد. افزایش دما هم موجب افزایش سرعت ورود اکسیژن به بسته نان و خروج رطوبت از آن شد که این عمل سفتی بافت نان بربری را افزایش داد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات مهندسی صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Agricultural Engineering Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/jaer.2012.100331 | |
| dc.title | بررسی کاربرد نانوکامپوزیت های پلی اتیلن سبک خاک رس در افزایش کیفیت، ماندگاری و کاهش ضایعات نان مسطح (بربری) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمیمرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 12 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 51 | |
| dc.citation.epage | 60 | |