بررسی تأثیرات فقر بر انحرافات اجتماعی از دیدگاه امام علی(ع)
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textفلسفی کلامی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
از آن جا که انسان موجودی اجتماعی است زندگی جمعی برای او ضرورت دارد برای اینکه زندگی جمعی بتواند افراد را به سعادت برساند وجود نظم در جامعه لازم است، برقراری نظم در گرو عمل به ملاک ها و موازین پذیرفته شدة جامعه که همان هنجارها هستند، می باشد. اما معمولاً کسانی هستند که این هنجارها را نادیده گرفته و هنجارشکنی می کنند.
از نگاه امام علی (علیه السلام) هنجارشکنی ها می تواند عوامل فردی و اجتماعی زیادی داشته باشد. یکی از عواملی که از منظر حضرت در این نوشتار مورد تحقیق قرار گرفته، فقر اقتصادی و نداری است. امام علی (ع) می فرمایند: من از فقر بر شما نگرانم و نگرانی از آن جهت است که فقر جنبه های مختلف زندگی انسان را تحت تأثیر قرار می دهد. به ویژه افکار و باروهای فرد را متأثر و تضعیف می کند. وقتی باورهای فرد مورد شک و تردید قرار گرفت، کنترل درونی که عامل بسیار مهمی در برابر انحرافات است از بین می رود و افراد به راحتی دست به انحراف می زنند.
لذا حضرت برای از بین بردن این عامل، توصیه ها و راه کارهایی را به افراد و حاکمان جامعه ارائه می دهند که عمل به آن فرامین باعث کم شدن فاصلة طبقاتی و بالا آمدن سطح زندگی می شود و نتیجة آن هنجارمند شدن افراد و به سعادت رسیدن آنهاست.
کلید واژگان
کلید واژه ها: انحرافهنجار
جامعه پذیری
فقر
شماره نشریه
990تاریخ نشر
2011-03-211390-01-01




