مقایسۀ تأثیرات ضددردی و ضدالتهابی زعفران و ایندومتاسین در پیشگیری و درمان کوفتگی عضلانی تأخیری (DOMS)
(ندگان)پدیدآور
معمارباشی, عباسرجبی, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در تحقیق پیش رو مصرف دهروزۀ زعفران و مقایسۀ آن با ایندومتاسین در پیشگیری از کوفتگی عضلانی تأخیری بررسی شد. مطالعه روی 39 دانشجوی پسر سالم در سه گروه زعفران (300 میلیگرم)، ایندومتاسین (75 میلیگرم) و کنترل به مدت ده روز انجام گرفت. پس از هفت روز، با دستگاه پرس پا و وزنۀ معادل 80 درصد حداکثر نیروی ایزوتونیک در چهار نوبت و هر نوبت با 20 تکرار و 3 دقیقه استراحت بین هر نوبت کوفتگی عضلانی ایجاد شد. قبل از دورۀ مصرف و نیز بلافاصله، 24، 48 و 72 ساعت پس از انجام پروتکل ایجاد کوفتگی عضلانی، محیط ران اندازهگیری شد و سنجش ادراک درد با شاخص VAS صورت پذیرفت و همچنین آستانه و حداکثر تحمل درد فشاری بر عضلۀ چهارسر ران اندازهگیری شد و مصرف خوراکی ادامه داشت. از آزمونهای تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر استفاده شد. نتایج نشان داد که زعفران و ایندومتاسین موجب کاهش شایان ملاحظه و معنادار درد و التهاب شد (0001/0P 
کلید واژگان
التهابایندومتاسین
درد
زعفران
کوفتگی عضلانی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-12-221394-10-01
ناشر
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایرانکارشناسارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
شاپا
200893252676-4148




