| dc.contributor.author | جوربنیان, ابوذر | fa_IR | 
| dc.contributor.author | محبی, حمید | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T09:32:50Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T09:32:50Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T09:32:50Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T09:32:50Z |  | 
| dc.date.issued | 2017-12-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1396-10-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2017-08-15 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1396-05-24 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | جوربنیان, ابوذر, محبی, حمید. (1396). اثر تمرین هوازی و محدودیت کالری بر سطوح پروتئین ناقل گلوکز و دی آسیل گلسیرول درونعضلانی موشهای صحرایی نر چاق. نشریه علوم زیستی ورزشی, 9(4), 501-514. doi: 10.22059/jsb.2018.66075 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 20089325 |  | 
| dc.identifier.issn | 2676-4148 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jsb.2018.66075 |  | 
| dc.identifier.uri | https://jsb.ut.ac.ir/article_66075.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/363779 |  | 
| dc.description.abstract | مقاومت به انسولین ناشی از مصرف مواد غذایی پرچرب، با متابولیتهای چربی درونعضلانی ارتباط دارد. هدف از مطالعۀ حاضر، بررسی اثر تمرین هوازی، محدودیت رژیم غذایی و ترکیب آنها بر مقاومت به انسولین از طریق تغییرات دی آسیل گلسیرول درونعضلانی در موشهای صحرایی نر چاق بود. از 56 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین وزن 6/12±5/194 گرم بهعنوان نمونه استفاده شد. 48 سر موش به مدت 18 هفته رژیم غذایی پرچرب مصرف کردند و به 8 سر موش غذای نرمال داده شد. سپس، موشهای تحت رژیم غذایی پرچرب، به گروههای کنترل، تمرین هوازی، محدودیت رژیم غذایی و ترکیبی (تمرین هوازی و محدودیت رژیم غذایی) تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی به مدت 10 هفته و با شدت 28 متر بر دقیقه دویدند. گروه محدودیت رژیم غذایی 25 درصد از غذای مصرفیشان کاسته شد و گروه ترکیبی، بهصورت یک روز در میان تحت تمرین هوازی و محدودیت رژیم غذایی قرار گرفتند. نتایج مطالعۀ حاضر نشان داد که وزن موشها پس از 18 هفته مصرف رژیم غذایی پرچرب افزایش یافت (05/0>P). همچنین، تفاوت معناداری بین سطوح دی آسیل گلیسرول عضله و سطوح سرمی انسولین، گلوکز و شاخص مقاومت به انسولین گروههای تمرین هوازی، محدودیت کالری و ترکیبی با گروه غذای پرچرب وجود دارد (05/0>P). سطوح PKC-θ در گروههای تعادل منفی انرژی کاهش یافت (05/0>P) و تفاوت معناداری بین سطوح GLUT4 گروههای تمرین هوازی و ترکیبی در مقایسه با گروه غذای پرچرب، مشاهده شد (05/0>P). نتایج این مطالعه نشان داد که روشهای تعادل منفی انرژی حتی همراه با مصرف غذای پرچرب میتواند سبب کاهش دی آسیل گلیسرول عضلۀ اسکلتی شود که تا حد زیادی با بهبود مقاومت به انسولین همسوست. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 855 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | نشریه علوم زیستی ورزشی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Sport Biosciences | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jsb.2018.66075 |  | 
| dc.subject | پروتئین ناقل گلوکز | fa_IR | 
| dc.subject | تعادل منفی انرژی | fa_IR | 
| dc.subject | تمرین هوازی | fa_IR | 
| dc.subject | چاقی | fa_IR | 
| dc.subject | محدودیت کالری | fa_IR | 
| dc.title | اثر تمرین هوازی و محدودیت کالری بر سطوح پروتئین ناقل گلوکز و دی آسیل گلسیرول درونعضلانی موشهای صحرایی نر چاق | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | .دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکدۀ تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دکتری تخصصی، استاد، گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکدۀ تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 9 |  | 
| dc.citation.issue | 4 |  | 
| dc.citation.spage | 501 |  | 
| dc.citation.epage | 514 |  | 
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-1524-9530 |  |