تأثیر خوردن دو کربوهیدرات با GI متفاوت و گلوتامین بر مقادیر کراتین کیناز و زمان واماندگی در زنان فعال
(ندگان)پدیدآور
نقدی پری, منیرهکاشف, مجیدگایینی, عباسعلینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر خوردن دو کربوهیدرات با GI متفاوت وگلوتامین بر مقادیر ایزوآنزیمهای کراتین کینازو زمان واماندگی در زنان فعال انجام گرفت. آزمودنیهای این پژوهش 40 دانشجو با میانگین سنی 4 / 3 ± 82 / 24 سال وقد 1 / 5 ± 25 / 165 سانتیمتر، داوطلبانه انتخاب شدند و در چهار گروه شاخصگلیسمی کم و گلوتامین، شاخص گلیسمیزیاد و گلوتامین، گروه گلوتامین و گروه دارونما تصادفی قرار گرفتند. بنابراین برای شاخص گلیسمی پایین، عدس ) 135– 130gr ( و شاخص گلیسمی بالا، سیبزمینی ) 175 – 170 gr (، گلوتامین مصرفی برای هر سه گروه به مقدارg/KgBW 5 / 0 محلول در 250 سیسی آب و دارونما نیز همین میزان استفاده شد. نمونهگیری خون قبل و بعد از آزمونبروس انجام گرفت. تجزیهوتحلیل یافتهها با استفاده از تحلیل واریانس اندازهگیری مکرر و یکراهه با آزمون تعقیبی بونفرونیدر سطح معناداری 05 / 0 ≥ α انجام پذیرفت. نتایج نشان داد خوردن کربوهیدرات با شاخص گلیسمی متفاوت و گلوتامینتأثیر معناداری بر مقادیر CK total و CK MB ندارد، ولی گلوتامین تنها نسبت به گروه کربوهیدرات با شاخص گلیسمیکم مانع از افزایش مقدار CK MM شد و خوردن کربوهیدرات با شاخصگلیسمی متفاوت و گلوتامین مدت زمان فعالیتتا واماندگی را افزایش داد. بنابراین میتوان استفاده از کربوهیدرات با شاخص گلیسمی متفاوت و گلوتامین، گلوتامین تنهابرای افزایش زمان فعالیت و کاهش آسیب سلولی توصیه کرد.
کلید واژگان
کراتین کیناززمان واماندگی
شاخص گلیسمی
آزمون بروس
گلوتامین
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-01-211398-11-01
ناشر
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
.کارشناسی ارشد،گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدة تربیت بدنی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران، تهران، ایراناستاد گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدة تربیت بدنی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران،تهران، ایران
استاد گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکدة تربیت بدنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
شاپا
200893252676-4148




