اثر حاد نوع و شدت انقباض پویا بر شاخصهای عملکردی و برخی متغیرهای الکترومایوگرافی پرش عمودی ورزشکاران دوومیدانی
(ندگان)پدیدآور
رمضانی, حسینرجبی, حمیدمعتمدی, پژماننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این پژوهش مطالعۀ اثر زودگذر نوع و شدت انقباضهای پویا بر برخی متغیرهای الکترومایوگرافی و عملکردی ورزشکاران حرفهای دوومیدانی بود. آزمودنیها 9 نفر بودند که در چهار روز متفاوت و بهصورت تصادفی، یکی از چهار پروتکل گرم کردن معمول (گروه کنترل)، گرم کردن و اجرای یک وهلۀ 4 تکراری نیمچمباتمۀ فعالیت منفی (120 درصد 1RM)، گرم کردن و اجرای یک وهلۀ 6 تکراری نیمچمباتمۀ فعالیت توانی– قدرتی (80 درصد 1RM) و گرم کردن و اجرای یک وهلۀ 12 تکراری نیمچمباتمۀ فعالیت توانی– سرعتی (40 درصد 1RM) را اجرا کردند. 7 دقیقه پس از اجرای هر پروتکل، از آزمودنیها آزمون حداکثر انقباض ایزومتریک ارادی (MVIC) و پرش عمودی بهعمل آمد و همزمان فعالیت الکترومایوگرافی عضلۀ راست رانی، پهن خارجی و دوسر رانی در آزمون MVIC و مرحلۀ درونگرای پرش عمودی به ثبت رسید و سپس شاخص حداکثر فعالیت عضله و نسبت RMS/MVIC از آن استخراج شد. نتایج نشان داد ارتفاع پرش عمودی، حداکثر فعالیت عضله و نسبت RMS/MVIC پس از انجام پروتکلهای نیمچمباتمۀ فعالیت منفی و توانی– قدرتی در مقایسه با گروه کنترل با افزایش معناداری همراه بود (05/0P≤). همچنین پروتکل فعالیت منفی در مقایسه با پروتکل توانی- قدرتی از افزایش بیشتری برخوردار بود (05/0P≤)؛ بنابراین، استفاده از گرم کردن ویژه، شامل نیمچمباتمه با شدتهای فوقبیشینه و نزدیک به بیشینه نسبت به گرم کردن معمول میتواند عملکرد پرش عمودی متعاقب را بهبود بخشد.
کلید واژگان
الکترومایوگرافیفعالیت مقاومتی منفی
فعالیت مقاومتی توانی- قدرتی
فعالیت مقاومتی توانی- سرعتی
postactivation potentiation
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی فعالیت بدنی و تندرستی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایراندانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه خوارزمی تهران، تهران ، ایران
استادیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران
شاپا
200893252676-4148




