اثر مصرف دوز متوسط و کم کافئین بر قدرت بیشینه، استقامت و توان عضلانی در پرورش اندام کاران مرد
(ندگان)پدیدآور
حقیقی, امیرحسینحشمتی کیا, علیحسینی کاخک, سید علیرضانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیقات تأثیرات مثبت مصرف کافئین را بر عملکرد هوازی گزارش کرده اند، اما نتایج تأثیرات نیروزایی کافئین بر اجرای
بی هوازی و ورزش کوتاه مدت و شدید، متناقض و مبهم است. هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر مصرف مقادیر متوسط و کم کافئین بر قدرت بیشینه، استقامت و توان عضلانی در پرورش اندام کاران مرد بود. به این منظور 12 مرد پرورش اندام کار (با میانگین سن 5±83/26 سال، قد 04/4 ± 174 سانتی متر و وزن 8/3 ± 41/77 کیلوگرم) به طور داوطلبانه انتخاب شدند. طرح تحقیق متقاطع بود. آزمودنی ها به چهار گروه کنترل، دوز کم کافئین ( mg/kg5/2)، دوز متوسط کافئین (5 mg/kg) و دارونما (پودر نشاسته
به صورت کپسول) تقسیم شدند. سپس، آزمون های یک تکرار بیشینه (1RM) را برای قدرت بیشینه، تکرار تا خستگی با 70 درصد 1RM را برای استقامت عضلانی و تعداد تکرارها در 15 ثانیه با 80 درصد 1RM را برای توان عضلانی در حرکت های پرس سینه و پرس پا انجام دادند. داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و t همبسته تحلیل شد. نتایج نشان داد مصرف دوز متوسط کافئین در مقایسه با دوز کم و دارونما موجب افزایش معنادار قدرت بیشینه، استقامت و توان می شود. در مجموع، می توان گفت افراد پرورش اندام کار برای بهبود قدرت بیشینه، استقامت و توان عضلانی، بهتر است یک ساعت قبل از ورزش، کافئین به مقدار متوسط استفاده کنند.
کلید واژگان
استقامت عضلانیپرورش اندام کاران مرد.
توان عضلانی
قدرت بیشینه
کافئین
ورزش مقاومتی
شماره نشریه
10تاریخ نشر
2012-10-221391-08-01
ناشر
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دکترای فیزیولوژی دانشگاه حکیم سبزواریکارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش
دکترای فیزیولوژی دانشگاه حکیم سبزواری
شاپا
200893252676-4148




