اثر تمرین استقامتی بر نیمرخ لیپیدی و استقامت قلبی – عروقی در موشهای صحرایی نر سالم پس از مصرف عصارة زیرة کوهی
(ندگان)پدیدآور
Ahmadi, Mohsenخاکساری حداد, محمدصابری کاخکی, علیرضامهربانی, میتراشاهرخی, نادرنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین استقامتی بر نیمرخ لیپیدی، وزن بدن و استقامت قلبی – عروقی در موشهای صحرایی نر پس از مصرف عصارة زیرة کوهی است. به این منظور 40 سر موش صحرایی نر سالم به پنج گروه کنترل، حلال، تمرین استقامتی، زیرة کوهی و تمرین استقامتی + زیرة کوهی تقسیم شدند برنامة تمرینی بهمدت شش هفته (پنج روز در هفته، 90 دقیقه با سرعت 25 متر بر دقیقه) انجام شد. عصارة زیرة کوهی در همان مدت و بهمقدار 5 میلیگرم محلول در 5/1 میلیلیتر آب مقطر، در گروههای زیرة کوهی و تمرین استقامتی + زیرة کوهی مصرف شد. متغیرهای وابستة تری گلیسیرید (TG)، کلسترول تام (TC)، HDL-c و LDL-c، وزن و استقامت قلبی – عروقی قبل از دوره و در پایان آن اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از روش آماری One-way ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بر پایة نیمرخ لیپیدی، شش هفته تمرین استقامتی همراه با مصرف عصارة زیرة کوهی، سبب افزایش معنیدار مقدار HDL-cشده (013/0 = P)، همچنین مقدار TG، TC و LDL-c کاهش یافت، اما معنیدار نبود. از طرفی نتایج تحقیق نشاندهندة عدم تغییر معنیدار وزن بدن در گروه تمرین استقامتی + زیرة کوهی بود (26/0 = p). هرچند سبب افزایش معنیدار استقامت قلبی عروقی شد (001/0 = p). نتایج نشان میدهند که این برنامه، مقدار HDL-c پلاسما را تحت تأثیر قرار میدهد و در بهبود استقامت قلبی – عروقی و حفظ وزن بدن نیز مؤثر است، بنابراین ممکن است برای پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی مفید باشد.
کلید واژگان
استقامت قلبی – عروقیتمرین استقامتی
عصارة زیرة کوهی
نیمرخ لیپیدی
وزن بدن
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2009-09-231388-07-01
ناشر
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد تربیت بدنی دانشگاه شهید باهنر کرماناستاد مرکز تحقیقات فیزیولوژی و گروه فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
استادیار دانشکدة تربیت بدنی دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشیار دانشکدة داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
کارشناس ارشد فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
شاپا
200893252676-4148




