تاثیر برخی بسترهای غذایی جامد در اسپورزایی جدایهStreptomyces carpaticus UTS49 و کنترل نماتد ریشهگرهی Meloidogyne javanica در گوجهفرنگی
(ندگان)پدیدآور
محمدی فشارکی, نیلوفربهبودی, کیوانحیدری, رامیننوع مدرک
Textمدیریت آفات و بیماریهای گیاهی
زبان مدرک
فارسیچکیده
نماتدهای ریشهگرهی به عنوان انگل اجباری گیاهان دارای پراکنش وسیع در جهان هستند. اعضای این جنس به بیش از 3500 گونهی مختلف از گیاهان آوندی حمله میکنند. گونههای Streptomyces از جمله باکتریهای گرم مثبتی هستند که خاصیت نماتدکشی آنها در چندین مورد به اثبات رسیده است. در این تحقیق تأثیر بسترهای غذایی جامد (دانه ارزن و دانة گندم) بر توان اسپوردهی Streptomyces carpaticus UTS49، میزان کلونیزاسیون ریزوسفر گیاهچه گوجهفرنگی و توانایی کنترل نماتد ریشهگرهی Meloidogyne javanica بررسی شد. نتایج نشان داد جدایه S. carpaticus UTS49 قادر به کنترل نماتد ریشه گرهی در شرایط آزمایشگاه بود و بررسی برای امکان انبوهسازی آن با مواد ارزان قیمت انجام شد. در این بررسی بهترین بستر غذایی Streptomyces، دانه گندم تعیین شد که این بستر علاوه بر افزایش قدرت کنترلی آنتاگونیست علیه نماتد (71% مرگومیر لارو سن دوم و 22/33% کاهش تفریخ تخم)، باعث افزایش رشد گیاه و قدرت کلونیزاسیون ریشه گوجهفرنگی توسط باکتری نیز شد. همچنین دانه گندم-استرپتومایسس بر رشد هوایی و ریشهدهی گیاه گوجهفرنگی اثر مثبت داشت.
کلید واژگان
اسپوردهیانبوه سازی
آنتاگونیست
دانه گندم
کلونیزاسیون
کنترل بیولوژیک بیماریهای گیاهی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماریشناسی گیاهی؛ گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایراندانشیار؛ گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
دانشیار؛ گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران




