بررسی و تبیین عوامل موثر در شیوع قحطی و بحران نان در عصر مظفری
(ندگان)پدیدآور
عباسی, محمدرحیمی, عبدالرفیعفلاح توتکار, حجتآبادیان, حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مقاله با استفاده از روش تحلیلی ـ تاریخی و با استناد به منابع کتابخانهای در پاسخ به پرسشهای متنوع دربارة علل بروز قحطی و بحران نان در دورة مظفری، این فرضیه را مطرح مینماید که علاوه بر خشکسالی و بلایای طبیعی، مهمترین عاملِ بروز بحران نان عوامل سیاسی و اجتماعی و ناتوانی حکومت در مدیریت صحیح بازار داخلی و سوءاستفاده بعضی از حکومتگران از شرایط بهوجودآمده بود. این مسئله خود پیامدهای ناگواری ازجمله رکودِ دادوستد و تجارت، کاهش شدید کشت و زرع، شیوع بیماریهای واگیردار، مهاجرت، مرگومیر و ناامنی را درپی داشت. به همین دلیل شاهد اعتراضهای شهریِ گوناگون و مستمری در دورة مظفری هستیم. دستاوردهای پژوهش نشان میدهد که مشکلات اقتصادیِ عصرِ مظفری اساس جامعه و حکومت وابسته به آن را با چالش شدید و تغییرات بنیادین مواجه ساخت. 
کلید واژگان
بحران نانمظفرالدین شاه
تبعات اجتماعی و اقتصادی
اعتراضات شهری
شماره نشریه
42تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
دانشگاه الزهراAlzahra University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری تاریخ ایران دورة اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)استادیار گروه تاریخ دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره)
استادیار گروه تاریخ دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)
استاد گروه تاریخ دانشگاه بین المللی قزوین
شاپا
2008-885X2538-3493




