تعیین کننده های رفتار تولید ضایعات مواد غذایی خانوارها در بخش مرکزی شهرستان نجف آباد: کاربرد مدل تلفیقی
(ندگان)پدیدآور
سورانی, فاطمهاحمدوند, مصطفینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی تعیین کننده های رفتار تولید ضایعات مواد غذایی خانوار در بخش مرکزی شهرستان نجفآباد با استفاده از مدل تلفیقی بود. برای این منظور از روش پیمایش بهره گرفته شد. جامعه آماری تحقیق، تمام خانوارهای ساکن در بخش مرکزی شهرستان نجف آباد بودند که از آن میان، 405 خانوار بر اساس جدول تعیین حجم نمونه بارتلت و همکاران بهعنوان حجم نمونه برآورد شد و به روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب گزینش و مورد مطالعه قرار گرفتند. روایی صوری پرسشنامه توسط پانل متخصصان و پایایی آن از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین ضایعات غذایی خانوارهای مورد مطالعه مربوط به نان، برنج، سبزی و میوه تازه بود. نتایج تحلیل مسیر مدل تلفیقی حکایت از تأثیر مستقیم کنترل رفتاری ادراک شده و هنجار اجتماعی و همچنین تأثیر غیرمستقیم متغیرهای هنجار اجتماعی، آگاهی از پیامدهای منفی ضایعات، احساس گناه، نگرش به ضایعات، هنجار اخلاقی و انتساب درونی بر رفتار تولید ضایعات غذایی در خانوارها داشت. از آنجایی که آگاهی از پیامدهای منفی ضایعات، پیش بینی کننده متغیرهای مستقل مدل تحلیل مسیر بوده و بهطور غیر مستقیم تأثیر خود را بر کاهش ضایعات غذایی نمایان ساخته، پیشنهاد می شود با روش های اطلاع رسانی مختلف، پیامدهای منفی ضایعات غذایی بهطور ملموس برای مصرفکنندگان تشریح و تبیین گردد.
کلید واژگان
امنیت غذاییپایداری غذایی
زنجیره تأمین غذایی
رفتار مصرف
ضایعات غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
انجمن ترویج و آموزش کشاورزی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه مدیریت توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوجدانشیار گروه مدیریت توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
- 
مقایسه الگوی مصرف مواد غذایی در رژیم غذایی خانوارهای ساکن مناطق مختلف غرب تهران با استاندارد های تغذیه ای توصیه شده نجم آبادی, شهاندخت؛ نجومی, مرضیه (دانشگاه علوم پزشکی ایران, 2003-03-01)
 
- 
ساختاریابی الگوی مشغولیتها و پیامدهای زندگی غذایی مصرفکنندگان؛ شواهدی از مراجعین فروشگاههای زنجیرهای شیخ اسمعیلی, سامان؛ حزباوی, سنا (دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات, 2016-08-22)پژوهش حاضر، در حوزه رفتار مصارف کننده و با محوریت بازاریابی محصولات و مواد غذایی طرح و اجرا شده است. هدف اصلی پژوهش، ساختاریابی و اعتبارسنجی روابط یک الگوی نوین از نوهراسیها و مشغولیتهای غذایی و سبکهای زندگی غذایی به ...
 
- 
رابطه مؤلفههای سواد غذایی و عادتهای غذایی سالم در بین جمعیت بزرگسال شهر شیراز محمودیانی, سراج الدین؛ موحد مجد, مجید؛ محمدی ها, حدیثه (دانشگاه علوم پزشکی تهران, 2024-10-01)زمینه و هدف: عادتهای غذایی سالم از از مهمترین تعیینکنندههای سلامت افراد در دنیای امروز است. بیتردید سواد غذایی و مؤلفههای آن از متغیرهای تأثیرگذار بر عادتهای غذایی است. این مطالعه بهدنبال بررسی رابطه دانش غذایی، ...
 




