تحلیل سازه های مؤثر بر روحیه ی کارآفرینی دانشجویان تحصیلات تکمیلی ترویج و آموزش کشاورزی
(ندگان)پدیدآور
موحدی, رضاجلیلیان, سارانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل سازههای مؤثر بر روحیه ی کارآفرینی دانشجویان کشاورزی میباشد. جامعهآماریاین تحقیقرا دانشجویان تحصیلات تکمیلی ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا و رازی کرمانشاه تشکیل دادند (180=N) که تعداد 120 نفر از آنها بهطور تصادفی با استفاده از جدول کرجسی و مورگان بهعنوان نمونه انتخاب شد. ابزارمورداستفاده برای جمع آوری داده ها پرسشنامهبود که رواییصوریآنبهوسیلهاساتید ومتخصصینبررسی و تائیدگردید و جهت تعیین پایایی پرسشنامه تعداد 30 پرسشنامه توسط دانشجویان طی فرایند پیشآزمون تکمیل و ضریب آلفایکرونباخ برای بخشهای مختلف پرسشنامه بین 0/68 تا 0/89 محاسبه شد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی بر روی 19 متغیر روحیه کارآفرینی، پنج عامل را بهعنوان عامل های اصلی شناسایی کرد. این عوامل به ترتیب عبارت بودند از: اهمیت و ارزش کارآفرینی در جامعه و دانشگاه، استفاده از روش ها و تجارب عملی و نوین در آموزش کارآفرینی، تقویت دوره های کارآفرینی در دانشگاه، حمایت دولت و تناسب محتوای کارآفرینی با نیاز بازار کار. در نهایت با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهادهایی کاربردی ارائه گردیده است. همچنین با استفاده از نرمافزارLISREL8.8 عوامل مؤثر مورد تأیید قرار گرفتند.
کلید واژگان
توسعه کارآفرینیروحیه کارآفرینی
دانشجویان تحصیلات تکمیلی ترویج و آموزش کشاورزی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
انجمن ترویج و آموزش کشاورزی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینادانش آموخته کارشناسی ارشد گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا




