تأثیر اسپرمیدین و سالیسیلیک اسید بر میزان پلیآمینهای داخلی، فعالیت آنزیمهای شکارکننده رادیکالهای آزاد و میزان تخریب اکسیداتیو لیپیدها در گل بریدنی رز رقم "بلکمجیک"
(ندگان)پدیدآور
نعمت اله ثانی, رضانعمتی, سیدحسینشور, محمودفرجادی شکیب, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گل رز یکی از مهمترین گیاهان زینتی میباشد که به دلیل دارا بودن گلهای زیبا و رنگهای متنوع، امروزه دارای رتبه نخست در تولید و صادرات گلهای بریدنی است. کمیت و کیفیت در ارقام این گل به شدت تابع شرایط محیطی و تغذیهای بوده و کاربرد تنظیم کنندههای رشد قبل و پسازبرداشت یکی از روشهای متداول در افزایش کیفیت و دوام این گل میباشد. لذا در این پژوهش، گل بریدنی رز رقم"بلکمجیک" قبلازبرداشت با اسپرمیدین (0، 50، و 100 میلیگرمدرلیتر) و پسازبرداشت با سالیسیلیک اسید (0، 50، و 100 میلیگرمدرلیتر) مورد تیمار قرار داده و کیفیت پسازبرداشت آن از جنبههای بیوشیمیایی مختلف همچون میزان پلیآمینهای داخلی (اسپرمیدین، اسپرمین و پوترسین)، فعالیت آنزیمهای شکارکننده رادیکال آزاد (همچون سوپراکسیددسموتاز، کاتالاز، پلی فنل اکسیداز) و میزان تخریب اکسیداتیو لیپیدها (از طریق میزان بیومارکر تخریبی مالوندیآلدئید تولید شده) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد کاربرد اسپرمیدین و سالیسیلیک اسید موجب افزایش میزان پروتئینهای محلول، بهبود فعالیت آنزیمهای سوپراکسیددسموتاز، کاتالاز و پلی فنل اکسیداز در گلبرگهای گل بریدنی رز رقم"بلکمجیک" گردید. افزایش فعالیت آنزیمهای دخیل در تنش اکسیداتیو نیز موجب کاهش تخریب لیپیدها و کاهش میزان بیومارکر تخریبی مالوندیآلدئید تولید شده گردید. از سوی دیگر میزان پلیآمینهای درونی اسپرمیدین، اسپرمین و پوترسین نیز به طور معنیداری از کاربرد خارجی اسپرمیدین و سالیسیلیکاسید متأثر گردیدند.
کلید واژگان
اسپرمینبیومارکر تخریبی
پلی فنل اکسیداز
پوترسین
سوپراکسیددسموتاز
شماره نشریه
42تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجانسازمان پدید آورنده
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، پردیس بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد، ایرانگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
دانشیار گروه باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران




