نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدولتشاه, مظفرfa_IR
dc.contributor.authorحسنی مقدم, اسفندیارfa_IR
dc.contributor.authorشعبان, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorیاراحمدی, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:18:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:18:03Z
dc.date.available1399-07-09T09:18:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:18:03Z
dc.date.issued2020-09-22en_US
dc.date.issued1399-07-01fa_IR
dc.date.submitted2018-12-19en_US
dc.date.submitted1397-09-28fa_IR
dc.identifier.citationدولتشاه, مظفر, حسنی مقدم, اسفندیار, شعبان, مهدی, یاراحمدی, رضا. (1399). تاثیر محلول پاشی عناصر غذایی آهن و روی بر ترکیبات فرار گیاه دارویی بادرنجبویه(Melissa officinalis L.). مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 12(42), 116-130.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5958
dc.identifier.urihttp://www.jpec.ir/article_672084.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/358861
dc.description.abstractاین تحقیق جهت شناسایی و اندازه‌گیری میزان ترکیبات تشکیل‌دهنده اسانس و بررسی تاثیر سطوح مختلف عناصر غذایی آهن و روی بر میزان اسانس و درصد ترکیبات اسانس گیاه بادرنجبویه در شرایط آب و هوایی خرم آباد مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش یه صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. در ای مطالعه فاکتور Aکود سولفات آهن (در سه سطح، 2 در هزار، 5 در هزار و شاهد (بدون کود)، و فاکتور B کود سولفات (در سه سطح، 2 در هزار، 5 در هزار و شاهد (بدون کود) بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که 28 ترکیب در روغن اسانس بادرنجبویه وجود دارد. این ترکیبات شامل ژرانیال (65/66)، ترانس کاریوفیلن (41/8)، کاریوفیلن اکسید (99/4)، وربنول (17/2)، سیترونلول (6/1)، آلفا مورولول (52/1)، ژرماکرین د (38/1) و آلفا کادینول (33/1) با 05/88 درصدکه ترکیبات اصلی اسانس این گیاه را نشان می دهد. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق، ترکیب ژرانیال 65/66 درصد از کل ترکیبات اسانس را به خود اختصاص داد که بطور قابل ملاحظه‌ای نسبت به سایر ترکیبات بیشتر می‌باشد ولی ترکیب سیترونلول فقط 6/1 درصد از مواد فرار پیکره رویشی گیاه دارویی بادرنجبویه را تشکیل داد. همچنین نتایج نشان داد اثر تیمار محلول‏پاشی سولفات آهن بر صفات درصد اسانس و درصد کاریوفیلن اکسید معنی‏دار شد و اثر تیمار محلول‏پاشی سولفات روی فقط بر درصد کاریوفیلن اکسید معنی‏دار شد. میزان اسانس بین 22/0 تا 61/0درصد در فاکتورهای مfa_IR
dc.format.extent290
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Ecophysiologyen_US
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectژرانیالfa_IR
dc.subjectسیترونلولfa_IR
dc.subjectکروماتوگرافیfa_IR
dc.titleتاثیر محلول پاشی عناصر غذایی آهن و روی بر ترکیبات فرار گیاه دارویی بادرنجبویه(Melissa officinalis L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات کشاورزی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentمسئول استانی واحد و عضو هیات علمی موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال واحد لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات کشاورزی لرستانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue42
dc.citation.spage116
dc.citation.epage130


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد