نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفلاح, فرزانfa_IR
dc.contributor.authorمیرشکاری, بهرامfa_IR
dc.contributor.authorپیردشتی, همت الهfa_IR
dc.contributor.authorفرح وش, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorنوری دلاور, محمد زمانfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:18:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:18:03Z
dc.date.available1399-07-09T09:18:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:18:03Z
dc.date.issued2020-09-22en_US
dc.date.issued1399-07-01fa_IR
dc.date.submitted2019-07-19en_US
dc.date.submitted1398-04-28fa_IR
dc.identifier.citationفلاح, فرزان, میرشکاری, بهرام, پیردشتی, همت اله, فرح وش, فرهاد, نوری دلاور, محمد زمان. (1399). تأثیر ارتفاع برش ساقه و منابع کودهای معدنی و زیستی بر عملکرد و مؤلفه‌های راتون برنج رقم طارم هاشمی. مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 12(42), 104-115.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5958
dc.identifier.urihttp://www.jpec.ir/article_672083.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/358860
dc.description.abstractچکیده<br /> تأمین عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان زراعی از جمله برنج، نقش به‌سزایی در دستیابی به عملکرد مطلوب دارند. لذا، هدف از این پژوهش به حداکثر رسانیدن پتانسیل گیاهی برنج با بهینه‌سازی مصرف کودهای معدنی و زیستی به همراه ارتفاع برش راتون برنج بود. آزمایش به‌صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه مؤسسه تحقیقات برنج کشور (آمل) طی سال‌های زراعی 1393 و 1394 اجرا شد. سه ارتفاع برداشت صفر، 15 و30 سانتی‌متر از سطح زمین به‌عنوان عامل اصلی و کودهای معدنی فسفر از منبع سوپرفسفات تریپل و پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم در دو سطح (عدم مصرف و مصرف 50 کیلوگرم در هکتار) و پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم) به عنوان عامل فرعی اول و محلول‌پاشی ترکیبی کود زیستی آزوسپیریلیوم برازیلنس و سودوموناس فلورسنس در دو سطح (محلول‌پاشی و عدم محلول‌پاشی) به‌عنوان عامل فرعی دوم بودند. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد دانه در تیمار مصرف 50 کیلوگرم کود فسفره با ارتفاع برداشت 30 سانتی‌متر از سطح زمین با میانگین 8/2017 کیلوگرم در هکتار به‌دست آمد. تمامی کودهای معدنی و زیستی مصرفی موجب افزایش معنی‌دار ارتفاع بوته‌، تعداد پنجه و درصد پر خوشه چه در خوشه گردید. همچنین، استفاده از کودهای زیستی به همراه کودهای فسفر و پتاسیم منجر به افزایش عملکرد و اجزای عملکرد شد. بنابراین، مصرف کودهای فوق با یکدیگر می‌تواند جایگزین مناسبی برای مصارف زیاد از حد نیتروژن در تولید رتون برنج در منطقه باشد.fa_IR
dc.format.extent240
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Ecophysiologyen_US
dc.subjectبرنجfa_IR
dc.subjectرتونfa_IR
dc.subjectفسفرfa_IR
dc.subjectکود زیستیfa_IR
dc.subjectارتفاع برداشتfa_IR
dc.titleتأثیر ارتفاع برش ساقه و منابع کودهای معدنی و زیستی بر عملکرد و مؤلفه‌های راتون برنج رقم طارم هاشمیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت اله آملیfa_IR
dc.contributor.department2- دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار مؤسسه تحقیقات برنج کشور، معاونت آملfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue42
dc.citation.spage104
dc.citation.epage115


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد