بررسی تاثیر روشهای مصرف کود سرک اوره و محلولپاشی سلنیوم بر گندم در شرایط دیم
(ندگان)پدیدآور
ساجدی, نورعلیکونانی, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر روشهای مصرف کود سرک اوره و محلولپاشی سلنیوم بر خصوصیّات زراعی و فیزیولوژیکی گندم دیم رقم سرداری در فصل زراعی 1392-1391 انجام شد. عوامل آزمایشی شامل روش-های مصرف کود سرک اوره در چهار سطح (بدون مصرف کود، مصرف 60 کیلوگرم اوره در هکتار در مرحله پنجه-زنی، مصرف 30 کیلوگرم اوره در مراحل پنجهزنی توام با محلولپاشی 200 میلیگرم در لیتر در مرحله قبل از سنبله-دهی و مصرف 20 کیلوگرم اوره در مرحله پنجهزنی توام با محلولپاشی 200 میلیگرم در لیتر قبل از سنبلهدهی و 200 میلیگرم در لیتر در مرحله اواخر سنبلهدهی) و سلنیوم در سه سطح (عدم مصرف، 5 و10 میلیگرم در لیتر) بودند. نتایج نشان داد که با محلولپاشی 5 و 10 میلیگرم در لیتر سلنیوم میزان نشت یونی سلول نسبت به شاهد به ترتیب به میزان 7/6 و 3/5 درصد کاهش یافت. مصرف 20 کیلوگرم کود سرک اوره در هکتار در مرحله پنجهزنی و دو مرحله محلولپاشی در مرحله زایشی توام با محلولپاشی 10 میلیگرم در لیتر سلنیوم، عملکرد دانه نسبت به شاهد 3/44 درصد و نسبت به تیمار مصرف 60 کیلوگرم اوره به صورت سرک در مرحله پنجهزنی توام با محلولپاشی 10 میلیگرم در لیتر سلنیوم، عملکرد دانه را 12 درصد افزایش داد. بطور کلی نتایج نشان داد که با مصرف30 کیلوگرم اوره درهکتار بصورت سرک و یک مرحله محلولپاشی اوره توام با محلولپاشی 5 میلیگرم درلیتر سلنیوم میتوان حدود 50 درصد مصرف کود اوره را کاهش داد و به عملکرد مطلوب دست یافت.
کلید واژگان
خشکیسلنیت سدیم
محتوی آب نسبی برگ
عملکرد دانه
شماره نشریه
32تاریخ نشر
2018-04-211397-02-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجانسازمان پدید آورنده
عضو هیات علمیفارغ التحصیل زراعت




