ارزش غذایی گونههای Halocnemum strobilaceum (Pall.) M. Bieb. وHalostachys caspica (Pall.) C. A. Meyer در مراحل مختلف فنولوژی (مطالعه موردی: مراتع شمال غرب استان گلستان)
(ندگان)پدیدآور
شریفی راد, مجیدحشمتی, غلامعلیباقریه نجار, محمد باقرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق، به منظور تعیین ارزش غذایی گونه های Halocnemum strobilaceum و Halostachys caspica و مطالعه اثرات مراحل مختلف فنولوژیک (رشد رویشی، گلدهی، بذر دهی) بر میزان ترکیبات شیمیایی این دو گونه انجام گرفت. نتایج نشان داد پروتئین خام، ADF، NDF، DDM، میزان خاکستر، EE، ME، DMI، RFV، سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، مس، روی، آهن و منگنز در مراحل مختلف رشد تفاوت معنی داری با هم داشت (05/0P H. strobilaceum). همچنین نتایج نشان داد که میزان سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز این گونه ها در مراحل مختلف رشد، بیشتر از حد بحرانی برای نشخوارکنندگان بود اما میزان فسفر و روی آنها کمتر از حد بحرانی بود. به طورکلی عناصر معدنی دو گونه، نیاز دام به همه عناصر به جز دو عنصر فسفر و روی را تأمین می کنند.
کلید واژگان
ارزش غذاییعناصر معدنی
مراحل فنولوژیکی
Halocnemum Strobilaceum
Halostachys caspica
شماره نشریه
29تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجانسازمان پدید آورنده
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan 49138–15739, Iranاستاد گروه علوم مرتع، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه گلستان




