تاثیر سطوح مختلف کود فسفره و تراکم کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد موسیر (.Allium altissimum Regel)
(ندگان)پدیدآور
خیرخواه, محمدمحمد خانی, فاطمهقربان زاده, محمودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده: موسیر با غده زیرزمینی از نوع پیاز گیاهی است چندساله از خانواده آلیاسه که به صورت خودرو در شیبهای مختلف و در زیر سایه انداز درختان و درختچهها در باغات رشد میکند. با توجه به بهرهبرداری ناپایدار گیاه موسیر از طبیعت و احتمال نابودی آن و به دلیل جوابگو نبودن رویشگاههای طبیعی به نیاز صنایع غذایی و دارویی، انجام تحقیقات در زمینهی اهلیسازی، کاشت و تولید انبوه گونهها یا واریته های این گیاه با ارزش برای جلوگیری از کاهش ذخایر ژنی ضرورت دارد. این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف کود فسفره و تراکمهای کاشت بر روی گیاه دارویی و صنعتی موسیر آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی مجتمع آموزش عالی شیروان انجام گردید. تیمارهای آزمایش شامل چهار سطح کود سوپر فسفات (صفر،150،250 و350 کیلوگرم در هکتار) و سه سطح تراکم (20، 30 و40 بوته در مترمربع) بودند. بر اساس نتایج، کاربرد سوپر فسفات باعث افزایش عملکرد تر و خشک پیاز، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه و ارتفاع گیاه در مقایسه با تیمار شاهد شدکه اختلاف معنی داری داشت . همچنین افزایش تراکم بوته بطور معنیداری عملکرد خشک و تر پیاز، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه و ارتفاع گیاه را کاهش داد. کلمات کلیدی: موسیر، عملکرد، اجزای عملکرد، کود فسفره، تراکم
کلید واژگان
کلمات کلیدی: "موسیر""عملکرد"
"اجزای عملکرد"
"فسفر ه"
" تراکم"
شماره نشریه
27تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجانسازمان پدید آورنده
گروه تکنولوژی تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی شیروان، شیروان، ایراندانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی مجتمع آموزش عالی شیروان، شیروان، ایران
گروه تکنولوژی تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی شیروان، شیروان، ایران




