• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iran Agricultural Research
    • Volume 32, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iran Agricultural Research
    • Volume 32, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The Effects of Thymol, Menthol and Eugenol on Quality and Vase-life of Chrysanthemum Cut Flowers

    (ندگان)پدیدآور
    HASHEMI, M.MIRDEHGHAN, S. H.FARAHMAND, H.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    646.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Full Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ABSTRACT- Chrysanthemum (Dendranthema grandiflorum) is one of the most important ornamental plants used as cut flower, flowering pot plant and groundcover worldwide. In this research, the effects of preservative solutions containing thymol (75 and 125 mg -L), menthol (75 and 125 mg L-1) and eugenol (75 and 125 mg L-1) on the quality and vase-life of chrysanthemum cut flowers at 3±1ºC and 75-80% RH were evaluated. 4% Sucrose was added to all solutions and distilled water+4% Sucrose was considered as the control treatment. The highest vase-life (59.58 days) was obtained by thymol 125 mg L-1, followed by thymol 75 mg L-1 (59.17 days), compared to the control (31.08 days). Compared to the control and other treatments, thymol (75 and 125 mg L-1) decreased petal wilting and increased preservative solution uptake, flower relative weight, flower TSS, leaf membrane stability, flower diameter and vase-life. Thus, thymol is suggested as the best treatment.
    کلید واژگان
    Keywords: Essential oils
    Microorganism
    Petal wilting
    Preservative solution
    Vascular blockage

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2014-05-01
    1393-02-11
    ناشر
    Shiraz University
    دانشگاه شیراز
    سازمان پدید آورنده
    Vali-e-Asr University of Rafsanjan
    Vali-e-Asr University of Rafsanjan
    Bahonar University of Kerman

    شاپا
    1013-9885
    URI
    https://dx.doi.org/10.22099/iar.2014.2005
    http://iar.shirazu.ac.ir/article_2005.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/354953

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب