• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
    • دوره 13, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
    • دوره 13, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر افزودن کربوکسی‌متیل‌سلولز بر روی خواص مکانیکی فیلم‌های خوراکی زیست‌تخریب‌پذیر ژلاتین ماهی سرد‌آبی

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    567.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده در این پژوهش از ژلاتین ماهی سردآبی و کربوکسی‌متیل‌سلولز در تهیه فیلم استفاده گردید. ژلاتین ماهی سردآبی به‌دلیل دارا بودن ویژگی­های منحصر به فرد، هم‌چون با صرفه بودن از نظر اقتصادی، در دسترس بودن و قابلیت زیست‌تخریب‌پذیری جایگاه ویژه در بین بسته‌بندی‌های خوراکی دارد. این پژوهش برای اولین بار به اصلاح و بهبود خواص مکانیکی فیلم‌های ژلاتین ماهی سرد‌آبی در ترکیب با کربوکسی‌متیل‌سلولز می‌پردازد. فیلم‌های ژلاتین ماهی سرد‌آبی به همراه کربوکسی‌متیل‌سلولز در غلظت‌های 5/0، 10، 15 و 20 درصد با استفاده از روش کاستینگ تهیه شد. خواص مکانیکی به روش استاندارد ملی آمریکا ASTM D88210 انجام شد. در آزمون مکانیکی فیلم‌های ترکیبی با افزایش غلظت کربوکسی‌متیل‌سلولز استحکام کششی (TS) از 04/21 به 74/27 (MPa) و مدول یانگ از 83/1372 تا 87/1842 (کیلوگرم بر مترمکعب)، به‌طور معنی‌داری افزایش یافت و درصد کشیدگی از 69/17 تا 39/15 کاهش معنی‌داری نشان نداد. با بررسی ایزوترم جذب فیلم‌های ترکیبی حاصل، مشخص شد که مقدار رطوبت آب تک‌لایه کم‌تر شده و باعث کاهش رطوبت تعادلی این فیلم‌ها می‌شود. با توجه به زیست‌تخریب‌پذیر بودن فیلم‌ها و بهبود خواص مکانیکی آن توسط کربوکسی‌متیل‌سلولز، می‌توان از این نوع بسته‌بندی در صنایع مختلف به‌ویژه صنعت غذا و به‌عنوان پوشش خوراکی برای بسته‌بندی مواد غذایی و محصولات کشاورزی استفاده نمود.
    کلید واژگان
    واژه‌های کلیدی: خواص مکانیکی
    زیست‌تخریب‌پذیر
    ژلاتین ماهی سرد‌آبی
    فیلم‌های خوراکی
    کربوکسی‌متیل‌سلولز

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-08-23
    1398-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

    URI
    http://jours.iauaz.ac.ir/article_673290.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/354344

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب