بررسی اثر افزودن کربوکسیمتیلسلولز بر روی خواص مکانیکی فیلمهای خوراکی زیستتخریبپذیر ژلاتین ماهی سردآبی
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
در این پژوهش از ژلاتین ماهی سردآبی و کربوکسیمتیلسلولز در تهیه فیلم استفاده گردید. ژلاتین ماهی سردآبی بهدلیل دارا بودن ویژگیهای منحصر به فرد، همچون با صرفه بودن از نظر اقتصادی، در دسترس بودن و قابلیت زیستتخریبپذیری جایگاه ویژه در بین بستهبندیهای خوراکی دارد. این پژوهش برای اولین بار به اصلاح و بهبود خواص مکانیکی فیلمهای ژلاتین ماهی سردآبی در ترکیب با کربوکسیمتیلسلولز میپردازد. فیلمهای ژلاتین ماهی سردآبی به همراه کربوکسیمتیلسلولز در غلظتهای 5/0، 10، 15 و 20 درصد با استفاده از روش کاستینگ تهیه شد. خواص مکانیکی به روش استاندارد ملی آمریکا ASTM D88210 انجام شد. در آزمون مکانیکی فیلمهای ترکیبی با افزایش غلظت کربوکسیمتیلسلولز استحکام کششی (TS) از 04/21 به 74/27 (MPa) و مدول یانگ از 83/1372 تا 87/1842 (کیلوگرم بر مترمکعب)، بهطور معنیداری افزایش یافت و درصد کشیدگی از 69/17 تا 39/15 کاهش معنیداری نشان نداد. با بررسی ایزوترم جذب فیلمهای ترکیبی حاصل، مشخص شد که مقدار رطوبت آب تکلایه کمتر شده و باعث کاهش رطوبت تعادلی این فیلمها میشود. با توجه به زیستتخریبپذیر بودن فیلمها و بهبود خواص مکانیکی آن توسط کربوکسیمتیلسلولز، میتوان از این نوع بستهبندی در صنایع مختلف بهویژه صنعت غذا و بهعنوان پوشش خوراکی برای بستهبندی مواد غذایی و محصولات کشاورزی استفاده نمود.
کلید واژگان
واژههای کلیدی: خواص مکانیکیزیستتخریبپذیر
ژلاتین ماهی سردآبی
فیلمهای خوراکی
کربوکسیمتیلسلولز
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01




